Sétával és futással a beteg gyermekekért

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 09:20
Január 15-től visszavonásig zajlik a Démétér Alapítvány támogatására rendezett virtuális futóverseny, amelyen bárki rész vehet, aki segítené a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek gyógyulását.

A Magyar Futósport Egyesület január 15-től családi sportheteket rendez a Démétér Alapítvány támogatására, amelyen bárki részt vehet, aki szeretne mozogni kicsit, és segíteni a Démétér Ház lakóinak.

A Szent László kórház területén található intézmény azért jött létre, hogy a csontvelő-transzplantáció miatt vidékről ide kerülő gyerekeknek biztosítsa a szülők állandó jelenlétét, így együtt maradhatnak azokban a nehéz hónapokban, amikor a gyerekeknek a legnagyobb szükségük van a család támogató közelségére.

A jó hír, hogy aki segíteni szeretne, és részt venne a virtuális versenyen, annak nincs szüksége különösebb felkészülésre.

Az egytől a negyvenkét kilométeres távig lehet választani, és bárhol teljesíthető, szabadban vagy futópadon, sőt, szobakerékpáron vagy családi séta keretén belül is.

A nevezési díj mindössze 3500 forint, amelyből 1000 forintot a Démétér Alapítvány kap, a teljesítők pedig egy befutóéremmel gazdagodnak. Ezt vagy személyesen vehetik át a Bécsi út 201-ben vagy 1500 forintért postázzák a kért címre.

„Eddig huszonöten vettek részt a virtuális futóversenyen, a cél, hogy gazdára találjon az előzetesen legyártott száz érem, utána pedig eldöntjük, hogyan tovább – mondta a Csupasportnak Táboriné Soós Krisztina online-marketingmenedzser. – Annak is nagyon örülnénk, ha a teljesítők kitennének egy-egy képet a Facebook-oldalukra, és megosztanák ismerőseikkel, ezzel is segítve a rendezvény népszerűsítését.”

„A verseny egyébként remek alkalom arra, hogy újra sportolni kezdjen az, aki esetleg az utóbbi hetekben, hónapokban leállt vagy kevesebbet mozgott. Ami engem illet, tavaly nyár óta nem futottam, most viszont teljesítettem az öt kilométeres távot, és ismét kedvet kaptam a rendszeres mozgáshoz. A cél pedig, hogy a közeljövőben élő futóversenyt is rendezhessünk, mivel idén tizenöt éves a Démétér Ház.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik