Chyna, a férfiakat legyőző pankrátornő

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2020.05.11. 17:05
Korábbi sorozatunkban bemutattuk a Mr. Olympia győzteseit, most tíz testépítő fitneszmodell következik. A második részben a híres-hírhedt Joan Marie Laurerrel ismerkedhetünk meg.

Sorozatunk első részében bemutatott Okszana Grisina szépségével mindenkit levett a lábáról, de második epizódunk hőse, Joan Marie Laurer inkább a nyers erejével hódított, s bár nem a klasszikus fitneszmodellvonalat követi, helyet követelt magának az összeállításban, mert testi képességeit kamatoztatva jutott el a csúcsra – több fronton is.

 

 

Ha esetleg valakinek a Joan Marie Laurer név nem mond semmit, használjuk inkább a becenevét, amiért később perre is ment. Chynaként talán többen ismerik a 46 esztendős korában elhunyt hölgyet.

Testépítőként is próbálkozott, de 178 centiméteres és 82 kilogrammos robusztus alkatával eltért a többi versenyzőtől, ezért hiába indult több New York-i és környékbeli viadalon, rendre az utolsó helyen végzett. Így aztán a birkózással kezdett foglalkozni, amelyben kivételes izomzatát remekül kamatoztathatta, első versenyén, 1995-ben egy női ruhába öltözött férfi ellen lépett a szőnyegre. Birkózókarrierje végül a pankrációban teljesedett ki, bár eleinte a WWF (World Wrestling Federation) vezetői is fenntartásokkal fogadták, mondván, a nézőket nem érdekli, hogy egy nő legyőzi a férfiakat – végül 1997-ben mégis bemutatkozhatott a sorozatban.

 

 

Chyna a női pankrátorok úttörője volt, hatalmas sztár, aki bajnoki címeket szerzett. Mégis, 2001 végén elhagyta a szervezetet, mert úgy érezte, nem kap elegendő anyagi megbecsülést.

 

Férjet mindkétszer a pankráció világából választott magának, első házassága négy, a második három évig tartott, a valóságshow-kat követően pedig 2011-ben néhány versenyre még visszatért, majd 41 esztendősen végleg befejezte a birkózást. Utolsó éveiben Japánban adott angol nyelvórákat, majd tagja lett az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű mormon szervezetnek.

Kaliforniába költözött, és 2016 áprilisában gyógyszer-túladagolásban ott is hunyt el. Halálát követően bekerült a WWF Hírességek Csarnokába.

„Nem gondoltam, hogy ez megtörténhet, de megérdemelte ezt az elismerést, és sajnálom, hogy nem élhette meg, de biztos vagyok benne, hogy fentről mosolyog ránk” – nyilatkozta a beiktatást követően Janet LaQue, Chyna édesanyja, akivel a viharos évek után rendezte kapcsolatát.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik