Húsgolyós saslik
Csupasport
2019.10.20. 12:22
Hozzávalók:
40 dkg darált hús (pulyka vagy marha)
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 szál angol zeller
1 csésze zeller reszelve
só
bors
2 ek apró zabpehely
olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, angol zellerrel és a reszelt zellerrel, sóval, borssal és a zabpehellyel. A masszából gombócokat formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha diétázol, köretként saláta vagy párolt zöldség az ideális mellé. Ha szénhidrátot is szeretnél fogyasztani, a bulgurt ajánljuk köretként.