
Ki ne szeretné a húsgolyót, fasírtot? Sokakat azonban visszatart a zsíros, olajban sült fasírtok emléke. Az egészséges étrendben azonban nagyon jól beilleszthető, ha a magas fehérjetartalmú csirke-, vagy pulykahúst válasszuk alapanyagként, olaj helyett pedig a sütőben is megsüthetjük.
Hozzávalók:
40 dkg pulyka vagy csirke darált hús
só
bors
1 tk zsálya
1 tk balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 ek apró zabpehely
1 db kaliforniai paprika
Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk a fűszerekkel, a tojással, a balzsamecettel és annyi zabpehellyel, hogy jól formázható massza legyen. A paprikát megmossuk, és kisebb kockára vágjuk. A darált húsból golyókat formázunk és a paprikával felváltva saslik pálcikára tűzzük. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk és elhelyezzük rajta a saslikot. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Legfrissebb hírek

Zelleres fasírtgolyók
Csupasport
2019.10.06. 10:01

Húsgolyó tésztával, brokkolival
Csupasport
2018.10.03. 07:25

Húsgolyók spenótos tésztával
Csupasport
2018.08.30. 09:25

Töltött cukkini
Csupasport
2018.08.01. 10:50
Ezek is érdekelhetik

