A kókuszkocka az egyik legkedveltebb édesség. Végtelenül egyszerű és finom. Ha az általunk mutatott receptet sütöd meg, akkor pedig még attól sem kell tartanod, hogy elhízol.
Hozzávalók:
A piskótához:
5 db tojás
6 ek mandulaliszt vagy kókuszliszt
3 ek xilit vagy nyírfacukor
½ tk szódabikarbóna
A mázhoz:
2 ek kókuszzsír
3 ek kakaópor
2 ek xilit vagy nyírfacukor
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a nyírfacukrot vagy xilitet. A mandulatisztet elkeverjük a szódabikarbónával, összekeverjük a tojás sárgájával, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A kókuszzsírt egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, a nyírfacukrot és simára keverjük. Ha nagyon sűrű, akkor vízzel hígíthatjuk.
A kihűlt piskótát kockára vágjuk, megforgatjuk a csokiszószban, majd a kókuszreszelékben.