Hozzávalók:
A tésztához:
4 db tojás
2 ek nyírfacukor
4 ek mákliszt
1 késhegyni sütőpor
A krémhez:
2 ek nyírfacukor
2.5 dl rizstej
15 dkg darált mák
20 dkg cukormentes baracklekvár
1 db citrom reszelt héja
A pudingréteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl rizstej
1 ek nyírfacukor
1 db citrom leve és reszelt héjas
Elkészítés:
A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan elkeverjük a tojáshabbal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 Celsius-fokon 15 percig sütjük. A krémhez felmelegítjük a tejet a cukorral, majd elkeverjük benne a mákot, a lekvárt és a citromhéjat, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd elkeverjük benne a citrom levét és héját. A kihűlt piskótát megkenjük a mákkrémmel, majd a tetejére kenjük a pudingot. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.