Zöldséges rizs, a kerékpárosok kedvence

Vágólapra másolva!
2018.08.04. 11:08
Sokan esnek abba a hibába, hogy edzés után nem esznek elegendő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot. Pedig a szervezetnek mindkettőre szüksége van. Ezúttal egy fiatal versenysportoló egyik kedvenc receptjét osztjuk meg veletek, a zöldséges rizottót egy nehéz edzésnap végén szokta enni.

Hozzávalók:
10 dkg rizs
½ fej hagyma
1 tk olívaolaj
2 szál sárgarépa apróra vágva
15 dkg brokkoli
7 dkg zöldborsó
1 db salátacukkini szeletekre vágva
3 dl mandulatej

bors
curry

Elkészítés: A rizst egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lefedve 10-15 percig főzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a curryt, majd az apróra vágott sárgarépát, a rózsáira szedett brokkolit, a cukkinit és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és 5-10 percig pároljuk. Az elkészült rizst hozzákeverjük a zöldségekhez, belekeverjük a mandulatejet és néhány percig főzzük még. Tálaláskor megszórhatjuk friss zellerlevéllel.

Miért ajánljuk?
Ez az étel tele van növényi fehérjével és összetett szénhidráttal, valamint egészséges zsírokkal. A rosttartalma is magas. Ez a rizottó ízletes regeneráló étel edzés után. A 2014-es ifjúsági olimpián aranyérmet szerző Barbora Prudková kerékpáros egyik kedvenc étele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik