Könnyű vacsora: halas taco

Vágólapra másolva!
2018.07.18. 09:30
Egyszerű elkészíteni, tápanyagban gazdag, a kalóriatartalma viszont szegény. A halas tacót ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatod. Ha nem akarsz enni szénhidrátot, a tortillalapot el is hagyhatod, a hal a mártással és a zöldségekkel is kiváló.

Hozzávalók:
35 dkg halfilé (afrikai harcsa, tonhal)
kókuszzsír
1 db lime
1 pohár zsírszegény joghurt
2 gerezd fokhagyma

bors
kapor
petrezselyem
1 db avokádó
1 fej lila hagyma
1 db paradicsom
teljes kiőrlésű tortillalap

Elkészítés:
A halszeleteket forró serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. A lime-ot kifacsarjuk, a levét összekeverjük a joghurttal, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kaporral. A tortillalapokat megpirítjuk, beletesszük a megsütött halszeleteket, megszórjuk az apróra vágott lila hagymával, a paradicsommal és a kockára vágott avokádóval, majd meglocsoljuk a joghurtos öntettel, és megszórjuk petrezselyemmel.

Miért ajánljuk:
A hal fehérjében gazdag, és tele van omega3 zsírsavval, amely segíthet a testzsírcsökkentésben.

Legfrissebb hírek

Sült harcsaszelet

Csupasport
2019.05.05. 09:35

Óriáshal, spiccbottal

Csupasport
2019.01.29. 12:25

Csalihalak lépre csalása

Csupasport
2018.12.28. 12:10

Pulykás tortillatekercs

Csupasport
2018.12.22. 09:31

Csirkés wrap avokádókrémmel

Csupasport
2018.10.25. 11:23

Ősszel irány Bikazug!

Csupasport
2018.10.24. 12:26

Quesadilla, a villámgyors vacsora

Csupasport
2018.09.20. 08:10

Quinoás-zöldséges wrap

Csupasport
2018.09.13. 11:37
Ezek is érdekelhetik