Hozzávalók:
2 db cékla
2 db édesburgonya
só
olívaolaj
Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikára szeleteljük. A zöldségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük egymás mellé, nagyon kevés sóval megszórjuk, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. 190 fokon 10-15 percig sütjük. Figyelj oda rá, mert nagyon könnyen megég!
Miért ajánljuk?
A cékla az egyik legméltatlanabbul kezelt zöldség, pedig tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, magnéziummal, folsavval, vassal. Szénhidráttartalma kevés. A céklát itthon nagyon sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, pedig kitűnő grillezve, köretnek húsok mellé vagy nyersen lereszelve salátának. Az édesburgonyát is nevezhetjük superfoodnak. Tele van antioxidánsokkal, mangánnal. Szénhidrátot tartalmaz ugyan, de a glikémiás indexe alacsony, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.