Hozzávalók:
50 dkg marha hátszín
tengeri só
1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A húst legalább fél órával sütés előtt vegyük ki a hűtőből. A hátszínből 3–4 centiméter vastag, tenyérnyi szeleteket vágunk, megsózzuk mindkét oldalát, meglocsoljuk olajjal, majd jól beledörzsöljük a húsba. Forró serpenyőbe helyezzük, ha közepesre sütjük a steaket, akkor 2–3 percig pirítjuk mindkét oldalát, ha jól átsütve, akkor öt percig, ha véresen, akkor csupán egy percig. Ha elkészült a steak, legalább annyi ideig pihentetni kell, ahány percig sütöttük, s csak utána vágjuk fel, így szaftos marad. Köretnek salátát ajánlunk mellé.
Miért ajánljuk?
Bár kevés marhát eszünk, a marhahús az egyik leggazdagabb keratin forrás, hatékony izomépítő hatású. Ezenkívül első számú fehérje-, B12 vitamin és cinkforrás. Utóbbinak nagy a szerepe az izmok regenerálódásában, akár egy sérülés vagy megterhelő edzés után.