
A csirkemellhez hasonlóan a pulykamell is kiváló fehérjeforrás. Sokan talán jobban is szeretik, mert kevésbé száraz, s ízletesebb. Nem meglepő, de a pulykahús is számtalan formában variálható.
Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
gomba
kókuszzsír
só, bors, fűszerek – ízlés szerint
jégsaláta
uborka
paprika
paradicsom
retek
Elkészítés:
A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, fűszerezzük és kókuszzsíron megpirítjuk, majd félretesszük. A gombát megtisztítjuk, szintén vékony szeletekre vágjuk, és a visszamaradt kókuszzsíron megpirítjuk . A saláta hozzávalóit összevágjuk és a pulykamell csíkokkal tálaljuk.
Miért ajánljuk?
A pulykamell zsírtartalma alacsony, fehérjében gazdag, tápláló és mégis fitt, mert nem terheli a szív- és érrendszeredet, zsírsavakban gazdag. A legsoványabb húsok közé tartozik, zöldséggel, salátával fogyasztva remekül illeszthető az egészséges étrendbe.
Legfrissebb hírek

Kihagyhatatlan őszi eleségek
Csupasport
2023.10.21. 11:03

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a sütőtökről
Csupasport
2023.10.14. 19:32

Indulhat az erdei gombatúra
Csupasport
2021.04.30. 14:55

Darált húsos-gombás spagetti
Csupasport
2019.11.24. 09:16

Négy kihagyhatatlan őszi eleség
Csupasport
2019.10.28. 08:13

Spenótos-sütőtökös saláta
Csupasport
2019.10.26. 11:41

Töltött sült paradicsom
Csupasport
2019.10.19. 08:51
Ezek is érdekelhetik