Derbi előtti panaszkodás

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 23:08
Az idei első igazi megmérettetés, azaz a városi derbi már itt is van a nyakunkon és talán most először érzek némi bizonytalanságot egy ilyen...

Az idei első igazi megmérettetés, azaz a városi derbi már itt is van a nyakunkon és talán most először érzek némi bizonytalanságot egy ilyen párharc előtt. Ez persze nem véletlen. Volt egy szörnyű előszezonunk, aztán a bajnokság első két fordulójában is kínlódtunk - ne tévesszen meg senkit a hat pont és a klínsít.Az idei első igazi megmérettetés, azaz a városi derbi már itt is van a nyakunkon és talán most először érzek némi bizonytalanságot egy ilyen párharc előtt. Ez persze nem véletlen. Volt egy szörnyű előszezonunk, aztán a bajnokság első két fordulójában is kínlódtunk - ne tévesszen meg senkit a hat pont és a klínsít.

Lehet, hogy az európai szinten közepesen erős portugál bajnokságban hozzuk majd a meccseket és az is lehet, hogy a védelem is jól fog működni, de egyszerűen fáj összehasonlítani a csapat mostani játékát a két évvel ezelőttivel.. Elnézegetem én Salviót futkározni a széleken, meg elnézegetem Bebé - aki most már Thiago, mióta Jesus nem hajlandó őt Bebének nevezni - elszánt tekintetét is a kispadon, persze hogy elnézegetem, hiszen benfiquista vagyok, de írni már nem tudok róla. A múlt vasárnap is megjegyezhettem volna Eliseu debütáló bombáját, esetleg elsüthettem volna egy-két poént Limáról, ahogy épp keresi rég elveszett önmagát, de ennyi. Úgy érzem, ha tartalmas posztot tudtam volna írni arról a meccsről, akkor onnantól kezdve a festék száradásának folyamatáról is képes lennék egy átfogó pályamunkát készíteni és nem hiszem, hogy alkotói válságról lenne szó. Egyszerűen ennyire egysíkúak vagyunk.

Hej és ilyenkor felidéződnek bennem JJ szavai, amit még valamikor tavaly mondott, mikor valaki felrótta neki, hogy nézhetetlen a játékunk. Valami ilyesmit mondott: Nyugodjon le mindenki, az eredmények jönnek, de mi nem a Barcelona vagyunk, nem verhetünk mindenkit 4-5 góllal. Ezen egy kicsit elmosolyodtunk, majd megijedtünk. Akkor most egész évben ez lesz? Nem akarunk mi túl sokat, nem vagyunk ám telhetetlenek. De mégis, nem kaphatnánk valamicskét vissza a witseles időkből, amikor öröm volt nézni a passzjátékot és a kreatív megoldásokat? Nagy kérés lenne?

Jól van, nem érdekes, felesleges panaszkodni, úgysem jut el oda, ahová címeznénk - gondolja az emberfia, aztán felnéz az internetre és vet egy pillantást az eredményekre. Mit játszott ma a Vitória Guimaraes?

Simán, 0-3-ra verte a Belenensest. Szóval kik játsszák a futballt pillanatnyilag Portugáliában? A Rio Ave és a Vitória Guimaraes. Csak nézzétek meg az eredményeiket, meg a tabellát is. Pedig ők sem a Barcelona, sőt még csak a Bayern München sem. Szerintetek még ezután is pipa lenne JJ, ha esetleg bátorkodnék ezen példát felhozva ismételni a tavalyi panaszt?

Most mindenesetre derbit játszunk, így kivételesen elnéző leszek, ha nem nyerünk 5-0-ra. Náluk csak három játékos van, akiktől pillanatnyilag tartok: Adrian, Carvalho és Nani. Őket kiiktatjuk és elméletileg ezzel meg is lenne nyerve a meccs, már csak nekünk kéne valahogy gólt rúgni.

Szerencsére Enzo Pérez visszatér, hiszen felépült, ráadásul új szerzeményünk, Samaris is készen áll arra, hogy debütáljon, Julio Césarról nem is beszélve. A sérültek listája viszont még mindig hosszú. Fejsa fényképét már meg kellett keresnem a neten, mert elfelejtettem, hogy néz ki, Sulejmani is húzódásból húzódásba esik, Sílvio még jó ideig nem jöhet szóba a tavalyi kettős lábtörése miatt, Amorim pedig vasárnap keresztszalag-szakadást szenvedett, vagyis min. 7-8 hónapra őt is nélkülözni kell majd.

Nani

ismét zöld-fehérben

Arra kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes az Enzo-Samaris középpálya, hiszen a görögöt dicsérték ám rendesen, meg végtére is nem szoktunk 9 millió eurót akárkiért kiadni. A csatáraink egyelőre beragadtak a rajtnál, de elhatároztam hogy türelmes leszek még velük szemben. Helyesbítek, csak Taliscával szemben, ugyanis Lima nem mostanában került oda a vályúhoz, tőle többet várok, ha meg úgy érzi, hogy már öregszik, akkor üljön le a kispadra, van nekünk még Nélson Oliveiránk, Bebénk és egy Derley nevű egyénünk is.

A meccs este 20:00-kor kezdődik, streameket mindenki talál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik