Utolsó csoportmérkőzésére készül az Európa-ligában a Ferencváros, amely kellemes helyzetben várhatja a Trabzonspor elleni meccset, hiszen az eredménytől függetlenül csoportja élén végez, és ott lesz a tavaszi folytatásban. Helyszíni tudósítónk nem véletlenül faggatta Anderson Esitit, az FTC középpályása ugyanis korábban futballozott Törökországban, 2021 januárjától fél évig kölcsönben a Göztepe futballistája volt, így van tapasztalata arról, mi vár a Ferencvárosra. A nigériai légiós a Trabzonspor ellen is futballozott, a mérkőzésnek 1–1 lett a vége, annak ellenére, hogy a rivális a második félidőben kiállítás miatt tíz emberrel játszott. Esiti szerint erős csapat a Trabzonspor, az egyik legjobb az országban.

Kulcsfontosságú győzelmet aratott az elmúlt hétvégén Kispesten a Mol Fehérvár. Legalábbis Schön Szabolcs, az NB I tabelláján jelenleg a 7. helyen álló Vidi nyolcszoros válogatott szélsője szerint. A 22 éves futballista emlékeztetett a lapunknak adott interjúban, hogy a Honvéd a mérkőzés előtt még a Fehérvár előtt állt egy ponttal a tabellán, ráadásul az elmúlt hetekben hullámvölgyben volt a Vidi. Schön azt reméli, a Bozsik Arénában aratott győzelemmel elkezdhetik a felkapaszkodást. Egy győzelemmel ugyan még nem másztak ki a gödörből, de ha vasárnap megvernék az FTC-t, elmondhatnák, hogy rátaláltak a helyes útra.

Nyakunkon a labdarúgó-világbajnok, a katari torna felvezetéseként ez alkalommal a hazaiak szövetségi kapitányával, Félix Sánchezzel a Marcában megjelent beszélgetésből szemezgetünk. Katar először vesz részt a vb-n, és nem titkoltan az a célja, hogy továbbjusson a csoportból. A spanyol tréner 2006 óta dolgozik az országban, 2017 óta irányítja a felnőttválogatottat. A 46 éves szakember nem tagadta, örül, hogy van még néhány napjuk az első mérkőzés előtt, mert szükségük van némi finomhangolásra, hogy a lehető legjobb formájukat nyújthassák. A szurkolók nagyon lelkesek, Sánchez szinte folyamatosan kapja a gratuláló és a biztató üzeneteket.

 

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra