BL: megvan a csoportkör tíz legszebb találata, válassza ki a kedvencét!

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 17:41
null
Kylian Mbappé és Lionel Messi (Fotó: AFP)
Kihirdette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének tíz legszebb találatát. A győztesre a kontinentális szervezet hivatalos oldalán voksolhatnak a szurkolók. Lássuk a találatokat!

 

Az A-csoport harmadik körében a Liverpool a skót Rangerst fogadta. A 2–0-s hazai sikert hozó mérkőzés hetedik percében Trent Alexander-Arnold védhetetlenül csavart a kapuba 24 méteres szabadrúgásból.

A D-csoport negyedik fordulóban a Tottenham Hotspur és az Eintracht Frankfurt mérkőzésén öt gólt is láthatott a közönség, ezek közül Szon Hung Min 36. percben szerzett találata került be a csoportkör legszebbjei közé. A dél-koreai támadó Pierre-Emile Höjbjerg jobb oldalról érkező labdáját kapásból zúdította a hálóba.

A C jelű négyes első játéknapján a Barcelona 5–1-re elgázolta a cseh Viktoria Plzent. A katalán gólparádé során Ousmane Dembélé nagyszerű löbbölését Ferran Torres kapásból, rüszttel továbbította a kapuba.

A H-csoport utolsó előtti körében a Paris Saint-Germain méretes zakót szabott az izraeli Maccabi Haifára. A találkozó legszebb pillanata Lionel Messi nevéhez fűződött: az argentin a vendégvédelem ügyetlenkedése után bal külsővel helyezett a kapu bal oldalába.

A francia bajnokcsapat Juventus elleni hazai mérkőzésén is láthattunk egy zseniális megmozdulást. Neymar a teljes olasz védelem fölött átemelt labdájára Kylian Mbappé érkezett, aki kapásból továbbított a kapuba.

A D jelű kvartett második fordulójában a portugál Sporting kisebb meglepetésre legyőzte a Tottenhamet. A lisszaboni csapat hőse Arthur Gomes volt, aki a 93. percben remekbe szabott egyéni alakítás végén állította be a 2–0-s végeredményt.

A B-csoport negyedik játéknapján a Porto idegenben lőtt egy hármast a Bayer Leverkusennek. A portugál diadal alaphangját Galeno adta meg, a brazil csatár a kapus által kirúgott labdával elrobogott a bal oldalon, majd két védőt kicselezve a rövid sarokba bombázott.

A H-csoportban a Paris Saint-Germain idegenben is 2–1-re múlta felül a Juventust. A „zebrák” ezt a mérkőzést se úszták meg látványos Mbappé-gól nélkül: a világbajnok francia csatár Messitől kapott labdát, lerázott két védőt, majd 21 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik