Ezúttal is Sébastien Haller lehet Erik ten Hag kulcsembere a Benfica ellen (Fotó: Getty Images)

„Az új év kezdete óta mi vagyunk egész Hollandia legjobban teljesítő csapata, vezetjük a bajnokságot, továbbjutottunk a kupában és a Benfica elleni első meccsen is jól teljesítettünk. Ha még ehhez képest is tudtunk javulni, akkor biztos vagyok benne, hogy legyőzzük a Benficát” – mondta Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője, aki magabiztos a visszavágó előtt.

Az Ajax jelenleg kétpontos előnnyel vezeti a holland élvonalat a PSV Eindhoven előtt, a Bajnokok Ligájában pedig ősszel hatalmasat menetelt, hiszen mind a hat meccsét megnyerve lett csoportelső.

A hollandok elefántcsontparti támadója, Sébastien Haller hét mérkőzésen már 11 gólt szerzett a sorozatban, többek közt az odavágón is betalált. Ő így látja az esélyeket: „Mindenki tudja, hogy milyen stílusban szeretnek futballozni a portugál csapatok. Hatalmas a Benfica támadópotenciálja, ebből a szempontból olyanok, mint mi. Nehéz, de nagyszerű találkozóra számítok.” 

A Benfica vezetőedzője, Nélson Veríssimo így fogalmazott a sajtótájékoztatón: „Tiszteljük az Ajaxot, de az Ajaxnak is tisztelnie kell minket, egyformák az esélyek, és ez az első meccs előtt is így volt. Tudjuk, hogy a hollandok védelmében is vannak gyenge pontok, ezeket kell megtalálnunk:”


BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK
21.00:
Manchester United (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Ajax (holland)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!