Barca: Messi és De Jong sem játszik a Dinamo ellen a BL-ben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 13:49
null
Lionel Messi (jobbra) és Frenkie de Jong Torinóban együtt ünnepeltek a Juve ellen, Kijevben azonban nem lépnek pályára (Fotó: AFP)
Ronald Koeman vezetőedző döntése értelmében a sérült játékosok mellett Lionel Messi és Frenkie de Jong sem lép pályára az FC Barcelona labdarúgócsapatában a Dinamo Kijev elleni keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen – derült ki a katalán klub hivatalos felületein kommunikált utazó keretből, valamint a holland szakember szavaiból.

 

Koeman az utazás előtt tartott barcelonai sajtótájékoztatóján elárulta, a két alapembernek muszáj pihennie, és ennél jobb alkalmat nem talált a mellőzésükre.

„Több játékosunk is hiányzik sérülés miatt – utalt többek között Gerard Piquére, Sergio Busquetsre, Sergi Robertóra és Ansu Fatira Koeman –, és úgy döntöttünk, hogy Messit, valamint De Jongot sem visszük magunkkal Kijevbe, mert a Bajnokok Ligájában jelenleg kényelmes helyzetben vagyunk, kilenc pontot szereztünk már. Leónak és Frenkie-nek szüksége van a pihenésre, mert rengeteg meccset játszottak, és a mostani jó alkalom erre.”

Az FC Barcelona utazó keretébe így többek között a 21 éves középhátvéd, Óscar Mingueza, az amerikai felnőttválogatottban novemberben bemutatkozó Konrad De la Fuente, valamint a Palmeirastól idén januárban megvásárolt, a tavaszi szezont kölcsönben a Valladolidnál töltő Matheus Fernandes is bekerült.

AZ FC BARCELONA KIJEVBE UTAZÓ KERETE


Ha a katalánok nem kapnak ki Kijevben, és a Ferencváros sem győzi le Torinóban a Juventust, akkor a Barca továbbjutása már kedden biztossá válik a legjobb 16 közé.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–Ferencváros(Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 3 9– 2 +7 9
2. Juventus 3 2 1 6– 3 +3 6
3. Dinamo Kijev 3 1 2 3– 6 –3 1
4. FERENCVÁROS 3 1 2 4–11 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik