BL, H-csoport: nem ment könnyen, de legyőzte a Barca a Portót

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 22:56
null
Ferran Torres vezető, egyben győztes gólja (Fotó: Getty Images)
Az FC Barcelona 1–0-ra legyőzte az FC Portót a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. körében, így hibátlanul vezeti a kvartettjét.


Már a mérkőzés első másodperceiben is volt miről beszélni, hiszen történelmet írt Lamine Yamal, a Barcelona labdarúgója, aki 16 évesen és 83 naposan minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki kezdőként lépett pályára egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.


Az első félidő már nem volt ennyire különleges, a játékvezető 4 sárga lapot is kiosztott (plusz egyet Xavinak), a Barcelona több helyzetet is elpuskázott, a Porto pedig egyszer hevesen büntetőt reklamált, ám azt sem adták meg. Jött azonban a slusszpoén, mert a 46. percben egy portói hibából Ferran Torres kapura tört Ilkay Gündogan passza után, s megszerezte a vezetést a katalánoknak. 0–1

A Portónak sem kellett több, a második félidőben teljesen más szellemiségben ment ki a pályára Sergio Conceicao együttese, amely többször is átjutott a Barcelona védelmi vonalán. Az 55. percben egyenesen ziccerig mehetett volna a Porto, ám Jules Koundé egészen pazar szerelést mutatott be.

Az utolsó fél órában is a portugálok nyomtak, a 80. percben pedig Joao Cancelo kezezése után kis híján tizenegyeshez jutottak, ám a videobíró közbeszólt, és egy véleményes Porto-kezezés miatt visszavonta az ítéletet. Alig pár perccel később Medi Taremi a katalánok kapujába ollózott, ezt viszont les miatt érvénytelenítették.

A kezezés, ami miatt nem adták meg a Porto tizenegyesét (Fotó: Getty Images)
A kezezés, ami miatt nem adták meg a Porto tizenegyesét (Fotó: Getty Images)

A hajrát is kihúzta a Barcelona, s ha nehezen is (egy 93. percben jött második sárga lapos Gavi-kiállítással), de behúzta idegenbeli BL-meccsét, így két kör után kvartettje élén áll, 6 szerzett ponttal.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ

H-CSOPORT
Royal Antwerp (belga)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–3 (Muja 3., Balikwisha 33., ill. Sikan 48., 71., Rakickij 76.)
Porto (portugál)–Barcelona (spanyol) 0–1 (F. Torres 45+1.)
Kiállítva: Gavi (90+3., Barcelona)

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 2 2 0 0 6–0 +6 6
2. Porto 2 1 0 1 3–2 +1 3
3. Sahtar Doneck 2 1 0 1 4–5 –1 3
4. Antwerp 2 0 0 2 2–8 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik