Guardiola: Lehetetlen végig dominálni az Arsenal ellen

Vágólapra másolva!
2014.02.19. 13:04
null
Mandzukic (balra) és Koscielny ismét összecsaphat (Fotó: Reuters, archív)
A címvédő Bayern München szerdán az Arsenal vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A remek formában lévő bajorok óvatosak a mérkőzést megelőzően, Pep Guardiola vezetőedző pedig megvédte kollégáját, a londoni csapatot irányító Arsene Wengert.

 

 

Míg José Mourinho a „bukások specialistájának” nevezte Arsene Wengert, addig Pep Guardiola, a Bayern München trénere dicsérte az Arsenal menedzserét a két csapat BL-nyolcaddöntője előtt.

„Az Arsenal nagyszerű és rangos csapatokkal csatázik, nagyon jó klub. Tudom, hogy ha nyersz, te vagy a legjobb, ha a második vagy, te vagy a legrosszabb – mondta Pep Guardiola. – Tisztelem Arsene-t. Mindig szerette a jó labdarúgókat, és mindig szép futballt játszat. Ha odaadjuk a labdát az Arsenalnak, szenvedni fogunk. Még sohasem nyertem az Emiratesben. Azt viszont megtanultam, hogy 90 percig nem lehet dominálni ellenük. Harminc percig, vagy talán negyvenötig lehet, de egy egész meccsen át lehetetlen.”

A STATISZTIKÁK TÜKRÉBEN
ARSENAL
BAYERN MÜNCHEN
Gólok
8
17
Kapura lövések
47
115
Kaput eltaláló lövések33
78
Kapufák
1
5
Szögletek
19
42
Lesek
17
19
Sárga lapok
85
Piros lapok
1
1
Elkövetett szabálytalanságok
73
61
Sikeres passzok 3287
3793
Guardiola nem ért egyet Mourinhóval abban, hogy a „bukások specialistája” Wenger, mondván, az életben nem csak a trófeák fontosak.

A vérömleny miatt megműtött Franck Ribéry mellett a francia klasszis helyén bevethető Xherdan Shaqirira sem számíthat szerdán a Bayern München. A svájci válogatott játékos két gólt szerzett a hétvégén a Freiburg elleni bajnokin (4–0), de ezt követően le kellett cserélni, mert izomsérülést szenvedett a jobb combjában.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szeretné megmutatni a Bayern München ellen, hogy vannak nagy játékosai. A francia szakvezető Cristiano Ronaldóval és Zinedine Zidane-nal példálózott.

„Ha megnézik a legnagyobb meccseket, Zidane gólt szerzett, Ronaldo gólt szerzett, Messi gólt szerzett. Ezért nagy játékosok ők. A Bayer München ellen azt szeretném, ha az Arsenal is megmutatná, hogy vannak nagy futballistái – nyilatkozta Arsene Wenger. – De az elismerés csak az eredményekkel jön. Ha megnyered a Bajnokok Ligáját, akkor mondják rád, hogy nagyszerű labdarúgó vagy.”

„Hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, csak rajtunk múlik. Erős a csapatszellem, ez biztos, egységesek vagyunk. Ezek a dolgok mindig megvoltak, de a hit nem. Az ellenfél minden meccsét megnyeri. A Bayern München a világ legerősebb csapata jelenleg” – nyilatkozta Arsene Wenger.

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

ARSENAL (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német)
London, Emirates Stadion. Időpont: 20.45 (tv: Digi Sport1). Vezeti: Rizzoli (olasz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ARSENAL: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Wilshere – Oxlade-Chamberlain, Özil, Cazorla – Giroud
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Rafi nha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Robben, Thiago, Th. Müller, Götze – Mandzukic

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
SZERDA
20.45: Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Digi Sport 2)
20.45: Arsenal (angol)–Bayern München (német) (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik