BL: „Nani csak sárgát érdemelt volna”; az UEFA védi Cakirt

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 14:06
Serdar Tatli, korábbi török játékvezető szerint honfitársa, Cüneyt Cakir hibázott a Manchester United–Real Madrid (1–2) Bajnokok Ligája-mérkőzésen, nem kellett volna kiállítania Nanit az Álvaro Arbeloa elleni szabálytalansága miatt. Tatli szerint a keddi meccs után jelentősen csökkent Cakir esélye arra, hogy BL-döntőt vezethessen.

SZAVAZÁS

Ön jogosnak tartja Nani piros lapját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nani a labdára ment, amikor Álvaro Arbeloa érkezett, nem is láthatta őt – mondta Serdar Tatli az NTVSpornak. – Csak a labda megszerzése volt a szándéka, legfeljebb sárgát érdemelt volna. Büszke vagyok Cakirra, hogy ilyen magas szinten vezethet meccset, de esélyei jelentősen csökkentek arra, hogy BL-döntőn is fújhassa a sípot.”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanakkor Cakir védelmére kelt, a szervezet egyik szóvivője a Guardiannek elárulta: a török játékvezetővel nincs probléma.

„Nincs problémánk Cakirral. Nincs semmiféle ügy a kiállításból, várjuk a jegyzőkönyvet a delegáltaktól és a játékvezetők felügyelőjétől. Ha ők kétségekről írnak, akkor cselekedni fogunk. Cakir marad a bírók listáján.”

Az UEFA szóvivője azt is megerősítette, hogy Nani az automatikus egymeccses eltiltást kapta.

Korábban megírtuk, hogy a madridi kötődésű Marca szerint sem érdemelt pirosat a Manchester United játékosa, ellenben a csapat korábbi középpályása, Roy Keane szerint jogos volt a kiállítás.

Nani kiállítását ide kattintva tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik