A hétvégi Ultrabalatont Kerekes Éva egy hatfős baráti társaság, a Szögedi Börtönőrök csapatának tagjaként teljesítette 20 óra 37 perc 49 másodperc alatt. A makói könyvelő először vett részt Közép-Európa leghosszabb futóversenyén, ráadásul beugróként.

„A párom a szegedi börtönben dolgozik, innen tehát a névválasztás – kezdte Kerekes Éva. Az egyik csapattag februárban megsérült, s jelentkeztem, hátha segíthetek. Sosem indultam még az Ultrabalatonon, sőt nagyjából egy éve kezdtem a futást, miután hazaérkeztünk a Dhaulagiriről. Kolonics Tamás segített a felkészítésben, és nagyon büszke vagyok, hogy hét szakaszban harminckét és fél kilométert futottam.”

Korábban a Csupasport is írt Kerekes Éva és Herczeg Angelika 2019-es expedíciójáról, amelynek keretében a két hölgy a 8167 méter magas Dhaulagirire szeretett volna feljutni. Bár a kedvezőtlen időjárás miatt visszafordulásra kényszerültek a Föld hetedik legmagasabb hegyéről, jó egy évvel korábban, 2018 nyarán első magyar női mászóként álltak a 8163 méter magas Manaszlu csúcsán.

Kerekes Éva korábbi sérüléséről, felépüléséről és jövőbeni terveiről többet is megtudhat a csupasport.hu weboldalon