Mendy ellen továbbra is folyik az eljárás (Fotó: AFP)

 

A The Athletic információi szerint Pep Guardiola is tanúskodott Benjamin Mendy, a Manchester City balhátvédjének bírósági ügyében. A francia világbajnok ellen több rendbeli nemi erőszak, valamint nemi erőszak kísérlete és szexuális erőszak vádjával folyik büntetőeljárás.

A katalán edző videóhíváson keresztül adott vallomást a Monaco korábbi játékosáról. Guardiola elmondta, hogy Mendy kérte, hogy szólaljon fel az érdekében. Guardiolának fogalma sem volt arról, hogyan élte a játékos a magánéletét a pályán kívül, bár azonnal észrevenné, ha nem állna készen edzésekre.

A City edzője arról is beszámolt, hogy „nehezen találna bárki is valakit az öltözőben, aki rosszat mondana Mendyről, aki egy nagyon jó fiú, igazán nagylelkű, szívesen segített más játékosoknak. Továbbá nagyon vicces fiú is, ő volt a legvidámabb az edzések során.”

Guardiolát megkérdezték arról is, amikor Mendy megszegte a járványügyi előírásokat. A spanyol edző „nem volt boldog ettől”, és elbeszélgetett a védővel, aki „megértette, hogy hibázott”.

Benjamin Mendy 2021 augusztusa óta nem játszott a Manchester Cityben, amely felfüggesztette őt. Mendyt először 2020 novemberében vették őrizetbe nemi erőszak miatt, ezt követően még kilenc hónapig pályára léphetet. A vádak alapján az első letartóztatását követően 2021 januárjában történt az az incidens, amely a szexuális erőszak gyanúját vonta maga után.