Maguire fontos szerepet játszott a Szuperligából való kihátrálásban ( Fotó: AFP)

 

Az idény elején rendszeresen megkérdőjelezték kapitányi státuszát, de most kiérdemelte a szurkolók elismerését, dicséretét.

Maguire szembeszállt Ed Woodwarddal, a klub elnökével a játékosok nemtetszése miatt a Szuperliga terveivel és azzal kapcsolatban, hogy az elnök senkit sem avatott be a tervekről.

További információk szerint azzal fenyegette meg a klubvezetőt, hogy a játékosok „soha nem látott lépéseket” fognak tenni, ha a klub nem hátrál ki a Szuperligából. 

Már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy minden klub játékosa és menedzsere ellenzi a Szuperligát. Bruno Fernandes volt az első játékos a Premier League „nagy hatosából”, aki hétfőn szembeszállt a tervekkel a közösségi médiában. A hat angol csapat végül egyöntetűen búcsút mondott a  részvételnek.

Természetesen a Manchester United-szurkolók Twitteren tisztelegtek a csapatkapitány előtt. 

„Igen, odamentem Ed Woodwardhoz, és azt mondtam neki mint a Manchester United csapatkapitánya, követelem, hogy hagyja el a klubomat” – írta humorosan egy MU-drukker.

 


 

„Így dobta ki Luke Shaw és Harry Maguire Ed Woodwardot.”

 


 

„Harry Maguire az egyik legfontosabb ok, amiért Ed Woodward lemondott. A szememben örökre klublegenda lesz innentől, semmilyen kritikát sem tűrök el vele szemben. A KAPITÁNYOM.”

 


 

„Pont úgy viselkedett, mint egy MU-kapitány. GGMU!”