MU: Ferguson vizsgálatot kért a Tottenham ellen

Vágólapra másolva!
2013.01.05. 09:07
Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere a Tottenham Hotspur megbüntetését várja a labdarúgás vezetőitől, miután a londoni klub az MU-t becsapva szerződtetné Zeki Fryerst, a „vörös ördögök” korábbi védőjét.

Ferguson elmondta, a nyáron szabadon igazolhatóvá vált Fryerst már korábban vitte volna a Spurs, de az MU nevelési kompenzációra tartott igényt. A londoniak nem akartak fizetni, így Fryers váratlanul a belga Standard Liege-hez írt alá.

„Már akkor sejtettük, hogy Fryers januárban a Tottenhamhez szerződik, Daniel Levy már csak így szokta keverni a kártyákat. Így nem kell fizetnie, és mi semmit sem tehetünk, de azért megkérném a felügyelő szerveket, addig ne engedjék játszani a labdarúgót, amíg meg nem vizsgálták ezt az egész folyamatot – mondta Ferguson az MU tévécsatornájának. – Nagyon sajnálom, hogy a Tottenham ilyen simlisségre képes.”

A Spurs közleményben jelezte, hogy a játékos akarata érvényesült, amikor Belgiumba szerződött, de honvágy miatt hazatért. „Miután a Standard kifizette a nevelési költséget, az MU-nak sem keletkezett kára a tranzakcióból, ráadásul az MU az általunk a Liege-nek kifizetett ár öt százalékát is megkapja” – állt a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik