FA-kupa: McTominay döntött, az MU hosszabbításbeli sikere

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.09. 23:08
null
Scott McTominay góljával nyert a hosszabbításban a Manchester United (Fotó: AFP)
A Manchester United hosszabbítás után 1–0-ra nyert a West Ham United ellen az FA-kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján, így ott van a legjobb nyolc között, míg a másodosztályú Bournemouth 2–0-ra legyőzte idegenben az élvonalbeli Burnleyt.

 

Manchester United–West Ham United

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak domináltak: közel 70 százalékban birtokolták a labdát, nyolc lövéssel próbálkoztak, de csak egyszer találták el a kaput. A második játékrészben már jobban játszott a West Ham, de még így is érezhető volt a manchesteri fölény. Ez utóbbi azonban gólokban nem mutatkozott meg, jöhetett a hosszabbítás.

A mérkőzés 98. percében az MU kontrázhatott: Marcus Rashfordhoz került a labda a tizenhatoson belül, lekészítette a csereként beálló Scott McTominay elé, aki kapásból megszerezte a vezetést csapatának (1–0).

A folytatásban próbálkozott az egyenlítéssel a West Ham, de igazán veszélyes lehetőségig nem jutott el, sőt a 120 perc csupán egyetlen alkalommal találta el a kaput, így a Manchester United jutott be a legjobb nyolc közé.

Burnley–Bournemouth

A mérkőzés első találatát a 22 éves angol támadó, Sam Surridge szerezte a 21. percben – ezzel szerzett vezetést a Championshipben szereplő Bournemouth. A folytatásban a Burnley dolgozott ki több helyzetet, de egyenlíteni nem tudott, sőt a 88. percben a vendégek növelték előnyüket Junior Stanislas büntetőjével, így bejutottak a negyeddöntőbe.

ANGOL FA-KUPA,NYOLCADDÖNTŐ
Manchester United–West Ham United 1–0
(McTominay 98.) – hosszabbítás után
Burnley–Bournemouth (II.) 0–2 (Surridge 21., Stanislas 88. – 11-esből)
Szerda
18.30:Swansea City (II.)–Manchester City (Tv:Spíler1)
20.30:Leicester City–Brighton
20.30:Sheffield United–Bristol CIty (II.)
21.15:Everton–Tottenham Hotspur (Tv:Spíler1)
Csütörtök
18.30:Wolverhampton–Southampton
20.30:Barnsley (II.)–Chelsea (Tv:Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik