Anglia: Bogdán volt klubja épphogy megúszta a csődöt, megbírságolták

Vágólapra másolva!
2019.11.21. 21:20
null
A Bolton újabb büntetést kapott, de a pontlevonást ezúttal megúszta – egyelőre (Fotó: AFP)
Az angol harmadosztályban szereplő Bolton Wanderers ötpontos levonást és 70 ezer fontos büntetést kapott az EFL-től – igaz, a szankciók egy részét felfüggesztették. Bogdán Ádám korábbi klubja augusztus végén éppen csak megmenekült a kizárástól, tulajdonosváltással elkerülve a csődhelyzetet, ám a kritikus napokban két bajnokit sem tudott lejátszani – ezért marasztalták most el.

 

Nyáron többször is beszámoltunk a Bolton kálváriájáról. Az 1874-ben alapított patinás, négyszeres FA-kupa-győztes klub az utolsó pillanatban talált magának új befektetőt, mielőtt az angol labdarúgóliga (EFL) kizárta volna a harmadosztályból is.

A klub az augusztus 29-e, éjféli határidő előtt csupán néhány órával közölte, hogy a Football Ventures hivatalosan is megvásárolta a csődeljárást vezető Paul Appleton közbenjárásával.

A csapat ugyanakkor tarthatatlan gazdasági helyzete és az emiatt sztrájkoló játékosok távolmaradása miatt két bajnokit sem tudott lejátszani augusztusban. Most az elmaradt mérkőzések miatt büntette meg őket az EFL vezetősége. Igaz, az ötpontos levonást, valamint a 70 ezer fontos bírság felét is felfüggesztették 18 hónapra.

A League One-ban jelenleg a 23., azaz utolsó helyen áll a klub – ám csak amiatt, mert korábban már 12 pontot levontak tőle. A büntetés nélkül a 20., már bennmaradást jelentő pozícióban lehetne a Bolton – amely idénybeli mindhárom győzelmét a legutóbbi három fordulóban szerezte meg.

A harmadosztályban egyébként azért szerepelnek „csak” huszonhárman jelenleg, mert a Bury a Boltonnal ellentétben nem tudta megúszni a kizárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik