Enzo Maresca közölte, hogy a Chelsea méretes keretéből „csak” 21 játékossal foglalkozik, „a többi 15-20 labdarúgó külön edz”

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 15:00
Enzo Maresca (Fotó: Getty Images)
A Servette elleni Konferencialiga-selejtező előtt tartott sajtótájékoztatót Enzo Maresca, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki kitért a keret méretére, valamint bizonyos játékosok helyzetére is.

„Hogy én brutális lennék? Nem ez a helyzet, én pusztán őszinte akarok lenni a játékosaimmal. Ahogyan azt már említettem, a City elleni meccs előtt beszélgettem Sterlinggel, és elmondtam neki, hogy nehezen jut majd szóhoz az én csapatomban. Chilwellnek is elmondtam, hogy remek srácnak tartom, de a posztja miatt nem tudok neki lehetőséget adni. Ez nem brutalitás, hanem őszinteség” – fogalmazott Enzo Maresca. Az olasz szakember ezután a keret méreteiről is szót ejtett.

„Az edzőnek többek között az a feladata, hogy tegyen a játékosok boldogságáért. Ez viszont egy lehetetlen küldetés, mert mindenki azért edz, hogy bekerüljön a csapatba, de végül csak tizenegyen lehetnek ott a pályán. Egyesek csereként még szóhoz jutnak, de nem tehetek mindenkit boldoggá. Én pusztán annyit tehetek, hogy őszinte vagyok velük. (...) Jelenleg több mint 15 futballistánk edz külön, ők nem dolgoznak együtt az első számú kerettel – mondta Maresca, majd még erősebb kijelentéseket tett. –  Nem dolgozok együtt 42 játékossal. Én jelenleg 21 játékossal foglalkozom, a többi 15-20 labdarúgó külön edz. Itt nincs akkora káosz, mint ahogyan az kívülről kinéz. Részemről akár 20 éves szerződése is lehet valakinek, engem ez nem érdekel.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik