Owen Hargreaves július 1-től a Manchester Unitedben folytatja

Vágólapra másolva!
2007.05.31. 14:27
Csütörtökön lezárult az elmúlt hónapok leghosszabb, s több fordulatot is tartogató átigazolási ügye: Owen Hargreaves július 1-től a Manchester United labdarúgója lesz. Az angol válogatott középpályás áráról megegyezett az angol klub és a Bayern München, s a játékos is sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, s már a béréről is megegyezett leendő munkaadójával.
Owen Hargreaves álma hosszú idő után végre valóra válhat
Owen Hargreaves álma hosszú idő után végre valóra válhat
Owen Hargreaves álma hosszú idő után végre valóra válhat
Owen Hargreaves álma hosszú idő után végre valóra válhat

Owen Hargreaves jelenleg szabadságát tölti Kanadában, s manchesteri szerződését a tervek szerint június végén írja alá.

A két klub nem hozta nyilvánosságra az átigazolás anyagi részleteit, a BBC úgy tudja, 17 millió font körüli összeg cserél gazdát. Hargreaves valószínűleg öt évre szóló megállapodást ír alá.

Owen Hargreaves 1981. január 20-án született Calgaryban, pályafutását a helyi Foothills SC-ben. Tíz évvel ezelőtt került a Bayern Münchenhez, amely felnőttcsapatában 2000 óta szerepelt. Megbízható források szerint 145 hivatalos találkozón húzta magára a bajor csapat mezét, öt gólt szerzett.

Első szezonjának végén Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett. Ezzel a sikerrel a második olyan angol labdarúgó lett Steve MCManaman után, aki külföldi klub tagjaként nyerte meg a legrangosabb sorozatot. A Bayernnel négyszer lett német bajnok.

A középpályás 39 alkalommal jutott szóhoz az angol válogatottban, s a tavalyi németországi világbajnokságon az együttes egyik legjobbja volt.

Owen Hargreaves tavaly 2010-ig meghosszabbította szerződését a Bayernnel, de a világbajnokság után számos alkalommal kijelentette: a Manchester Unitedhez akar igazolni.

A 26 éves futballista elsősorban családi okokkal indokolta vágyát, s augusztusban már nagyon közel járt a váltáshoz. Akkor a német klub vezetői elfogadták az MU ajánlatát, de rövid időn belül meggondolták magukhoz, sőt FIFA-feljelentéssel fenyegették meg a szigetországi egyesületet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik