Valencia vezette győzelemre a Manchester Unitedet a Valencia ellen

Vágólapra másolva!
2009.08.06. 01:12
A Manchester United az Old Traffordon felkészülési mérkőzésen 2–0-ra győzött a Valencia ellen. A „vörös ördögök” egyik legjobbja az ecuadori Antonio Valencia volt, csapata mindkét gólja előtt ő adott középre. A másik manchesteri gárda, a City 3–2-re kikapott a skót Rangerstől.
Antonio Valencia vezetésével az MU átlépett a Valencián
Antonio Valencia vezetésével az MU átlépett a Valencián
Fotó: Action Images
Antonio Valencia vezetésével az MU átlépett a Valencián
Antonio Valencia vezetésével az MU átlépett a Valencián
Antonio Valencia vezetésével az MU átlépett a Valencián
Fotó: Action Images
Antonio Valencia vezetésével az MU átlépett a Valencián

Spanyolországban és Angliában is egyre inkább közeledik a 2009–2010-es bajnoki szezon rajtja (a Premier League augusztus 15-én, a Primera División augusztus 29-én rajtol). Ezt jelzi, hogy a Manchester United–Valencia felkészülési mérkőzésen a kulcsjátékosok többsége mindkét gárdában pályára lépett.

Az első veszélyesebb támadást a Valencia vezette, de David Villa talán egy kicsit túl korán, több mint 20 méterről szánta el magát lövésre, kísérlete nem volt igazán veszélyes.

A Manchester United először húsz perc elteltével Wayne Rooney Michael Owen összjáték révén került helyzetbe, de az aranylabdás lövéséből még nem született gól.

A folytatásban is Sir Alex Ferguson együttese játszott veszélyesebben, elsősorban a spanyol csapat "névrokonának", az ecuadori Luis Valenciának köszönhetően. A Cristiano Ronaldo pótlására igazolt középpályástól több veszélyes akció is indult a jobb oldalon.

Az 51. percben egy ilyen támadás végén kapta a labdát Rooney Valenciától, a csatár hat méterről fejelt a kapuba.

ROONEY GÓLJÁVAL SZERZETT VEZETÉST AZ MU



Húsz perccel később ismét Valencia adott be, a megpattanó labda a csereként beállt, 19 éves Tom Cleverley elé került, aki közelről talált a kapuba. Ezzel a góllal alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A másik manchesteri csapat, a City Glasgow-ban lépett pályára a Rangers ellen.

A nyáron sztárok sorát összevásároló angol gárda változatos meccsen 3–2-es vereséget szenvedett. Mark Hughes menedzser az új igazolások közül az elefántcsontparti Kolo Tourét, Gareth Barryt és a togói Emmanuel Adebayort küldte pályára.

A manchesteriek játékán látszott, sokat kell még dolgozniuk, hogy egységes csapattá érjenek. Ugyanakkor az is kiderült, van fantázia a csapatban. Persze olyan igazolások után, amilyeneket a klub a nyáron véghezvitt, ez a minimum.

CLEVERLEY TALÁLATA



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Manchester United–Valencia 2–0
A kezdőcsapatok
Manchester United: Foster – De Laet, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Carrick, Fletcher, Tosics – Rooney, Owen
Valencia: Sánchez – Saltor, Navarro, Dealbert, Mathieu – Joaquin, Baraja, Albelda, Michel – Mata, Villa
G.: Rooney (51.), Cleverley (73.)


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Rangers–Manchester City 3–2
Rangers: Alexander – Weir, Papac, Naismith (Velicka, 72.), Bougherra, Mendes (Fleck, 72.), McCulloch, Whittaker, Davis, Miller, Novo
Manchester City: Given: – Richards, Touré, Dunne, Bridge, De Jong (Zabaleta 46.), Barry (M. Petrov 46.), Ireland (Ben Haim, 66.), Etuhu, Robinho (Weiss, 80.), Adebayor (Bellamy, 72.)
G.: Novo (20.), Miller (55.), Wier (90.), ill. Ireland (27.), M. Petrov (51.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik