Ferguson: „Owen arra született, hogy az MU hetes mezét viselje”

Vágólapra másolva!
2009.07.27. 15:35
Sir Alex Ferguson szerint kézenfekvő döntés volt, hogy Michael Owennek adja a Cristiano Ronaldo által árván hagyott hetes mezt. A skót menedzser tizenöt gólt várt a nyáron igazolt aranylabdástól.
Társai Owent ünneplik gólja után
Fotó: Reuters
Társai Owent ünneplik gólja után
Társai Owent ünneplik gólja után
Fotó: Reuters
Társai Owent ünneplik gólja után

Michael Owen egy időre talán elcsendesítette kritikusait. Persze a negatív hangok ismét felerősödnek majd, ha az angol válogatott támadó néhány mérkőzésen keresztül nem talál kapuba vagy ismételten megsérül; de az tény, hogy Owen mérlege eddig négy mérkőzésen négy gól új csapatában, a Manchester Unitedben.

A 29 éves csatár legutóbb vasárnap, az MU Hangcsu Greentown elleni, 8–2-re megnyert találkozóján talált kétszer a kapuba, és Sir Alex Ferguson meg is ragadta az alkalmat, hogy dicsérje a nyáron ingyen megszerzett Owent.

„Michael nagyon leleményes az ellenfél kapuja előtt – mondta a skót menedzser a Times kínai tudósítójának. – Jól időzít, és a stílusa passzol a mi játékunkhoz. Ez persze nem éles teszt, de tehetsége és játékintelligenciája révén a jövőben is gólokat fog lőni.”

„Sok klasszis viselte már a hetes mezt a klubnál. Az elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye alapján Michael is igazi klasszis, és megvan az önbizalma hozzá, hogy ezt a mezt viselje. Erre született” – méltatta játékosát Ferguson.

„Nem aggódom amiatt, hogy mit gondolnak a drukkerek. Fontos, hogy a hetes mezt olyan játékosnak adjam, aki ahhoz elég magabiztos, és Owen természetes választás volt” – tette hozzá a skót.

A szakember azt is elmondta, ha a csatár így folytatja, huszonöt mérkőzésenként tizenöt gólt várhatnak tőle.

Hangcsu Greentown–Manchester United 2–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik