FA-vizsgálat indul az MU és az Everton ellen, büntetés jöhet

Vágólapra másolva!
2007.05.06. 14:06
Vasárnapi londoni lapértesülés szerint az Angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi viszgálatot indít a Manchester United és az Everton ellen, mert kétségek merültek fel Tim Howard szerződése körül. A News of the World szerint az FA nem érti, miért nem védhetett a kapus a két csapat liverpooli bajnokiján, s ha bebizonyosodik a két klub vétkessége, akkor pénzbírság vagy pontlevonás is lehet a büntetés.
Tim Howard nem védhetett az április 28-i liverpooli bajnokin
Tim Howard nem védhetett az április 28-i liverpooli bajnokin
Tim Howard nem védhetett az április 28-i liverpooli bajnokin
Tim Howard nem védhetett az április 28-i liverpooli bajnokin

A hálóőr tavaly nyáron kötött kölcsönszerződést az Evertonnal, majd idén februárban végleges kontraktust kötött. Az MU azonban kikötötte, hogy Howard nem léphet pályára a két együttes április 28-i liverpooli összecsapásán.

A Sun vasárnapi verziójának számító News of the World az FA egyik illetékesére hivatkozva azt írta, hogy az MU jogtalanul „tiltotta el” Howardot a találkozótól, mert szerződését már véglegesítette az Everton. Így korábbi klubjának már nem lehetett volna lehetősége arra, hogy kikötést tegyen szerepeltetése ügyében.

A kezdés előtt egyébként a liverpooliak menedzsere, David Moyes azt sugallta, hogy szóbeli megállapodás született a két klub között az amerikai kapus kihagyása ügyében.

Az Everton szóvivője, Ian Ross is megerősítette, a februári szerződéskötés idején már bizonyos volt, a Manchester United ragaszkodik ahhoz, hogy Howard ne szerepelhessen április 28-án a Goodison Parkban. Az angol média szerint azonban a kölcsönszerződéseket a szezon bármelyik időszakában véglegesíthetik, noha a hivatalos átigazolási időszak augusztus 31-én, illetve január 31-én lejár.

„Nincs tudomásunk arról, hogy az Everton és a United megállapodott volna arról, hogy Howard nem védhet április 28-án. Ezért rövid időn belül arra kérjük a két klubot, hogy indoklással szolgáljon az ügyben” – idézte a News of the World az FA szóvivőjét.

Nemrég már kemény büntetést osztottak ki az átigazolási szabályzat megsértése miatt: a West Ham United 5,5 millió fontos büntetést kapott Carlos Tevez és Javier Mascherano ügye kapcsán. A két futballista játékjoga ugyanis részben egy iráni üzletemberé volt, ám erről a londoni klub akkori vezetői nem tájékoztatták a ligát, és különböző dokumentumokat visszatartottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik