NBA: simán nyert és szépített a Clippers, Mitchell megint megsérült

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 11:01
null
Szépíteni tudott a Los Angeles Clippers (Fotó: Getty Images)
Végig uralta a meccset a Los Angeles, a Jazz most csak futott az eredmény után az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – ez történt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján.

 

Los Angeles Clippers–Utah Jazz 132–106

Ezt most uralta a Clippers. Az előző két vereség után most kötelező volt nyernie a hazai csapatnak, hogy életben maradjon és ezúttal nagyon koncentrált, nagyon pontos és nagyon agresszív játékkal végig kontrollálni is tudta az eseményeket, komoly veszélyben nem forgott a győzelme. Tyronn Lue most már kivette a kezdőből Ivica Zubacot és az első ötös is alacsony szerkezetben állt fel Nic Batummal, a kezdeti tapogatózás után pedig meg tudott lépni a társaság: 13–12-nél volt utoljára hátrányban és 16–16-nál volt utoljára egál az állás, ezt követően csak a Clippers vezetett. A párpontos különbség aztán a második negyedben nőtt meg, ott Paul George nagy dobásaival futott egy 10–0-t a Los Angeles és 57–41-es előnybe került, a nagyszünetben is 15 pont volt közte – a harmadik játékrészben még megpróbálta megsorozni ellenfelét a Jazz, visszajött kilenc egységre, de ez volt a maximum, ennél közelebb nem jutottak a vendégek. Ugyanis az említett Geroge most nagyon éles volt (31 pont, 5 gólpassz, 6/10 tripla) és Kawhi Leonard is klasszisteljesítményt nyújtott (34 pont, 14/24 mezőnyből, 12 lepattanó, 5 gólpassz), kettejük parádéjára építve pedig ellenállhatatlan volt a Clippers támadójátéka - Reggie Jackson (17 pont, 5/6 tripla) és Nic Batum (17 pont, 4/6 tripla) is kitett magáért. csapatszinten 56%-kal céloztak mezőnyből és 53%-kal süllyesztettek el 19 darab hármast, az eddigi gyenge dobóformájuk helyett most extra hatékonynak bizonyultak. Így összességében végig ők diktáltak, a záró etap során kiütötték ellenfelüket, ezzel szépítettek a párharcban, meglátjuk, hogy a negyedik mérkőzésre is kitart-e ez a formájuk.

Donovan Mitchell megint megsérült. A Jazz szupersztárja az előző meccs végén húzta meg a jobb lábát, de most ott volt a parketten, sőt, megint jól is játszott: a gyengébb kezdés után dobott 30 pontot, bevert 5/9 triplát, kiosztott 4 gólpasszt, rá ezúttal sem lehetett nagy panasz. Azonban hét perccel a vége előtt egy betörés után elkezdett sántítani, lekérte magát a pályáról, majd bebicegett az öltözőbe, ezt követően már csak óriási jéggel a jobb bokáján láttuk viszont – ez a testrésze sérült meg legutóbb is, úgyhogy nem túl biztató a dolog. Ennek az estének mindegy volt, végig a Clippers irányította, a Utah védekezése ezúttal tehetetlennek bizonyult Leonard betöréseivel, középtávolijaival, illetve a LAC remek kinti dobóformájával szemben és bár ők is elsüllyesztettek 19 hármast jó hatékonysággal, de a festékben nagyon kikaptak és összességében nem volt reális esélyük a sikerre. Quin Snyder vezetőedző Mitchellről nem beszélt, arról viszont igen, hogy nem voltak elég tudatosak a támadásaiknál, a Clippers pedig ezekből átrohant rajtuk, eljutott a kedvenc dobásaiig, ezen kell javítaniuk, de hozzátette, hogy lesznek olyan esték, amikor a Leonard-George páros így játszik és nem nagyon tehetnek ellenük semmit...

A Clippers legjobb dobói: Leonard 34/3, George 31/18, Batum 17/12, Jackson 17/15
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 30/15, Ingles 19/15, Clarkson 14/12

A párharc állása: 2–1 a Jazz javára.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Los Angeles Clippers–Utah Jazz 132–106
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Jazz javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik