Kosárlabda: Juhász Dorkáék a legjobb 16 közé jutottak

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 09:56
null
Juhász Dorka úton a legjobb nyolc felé az egyetemi bajnokságban (Fotó: instagram.com/dorkajuhasz_14)
Sorozatban 29-edszer jutott be a legjobb 16 közé Juhász Dorka csapata, a UConn Huskies az amerikai női egyetemi kosárlabda-bajnokságban.

A 23 éves kosaras csapata a Big East nevű konferenciadöntő megnyerésével került be a 64 csapatos rájátszásba, amelyet a tengerentúlon csak March Madnessként (Márciusi Őrület) emlegetnek. Az első fordulóban a Huskies 95–53-ra verte a Vermontot, a magyar légiós 15 ponttal és 10 lepattanóval járult hozzá a sikerhez.

A 32 között aztán, hétfőn a legutóbb döntős connecticuti gárda 77–58-cal búcsúztatta a Baylort, a 125-szörös válogatott és Eb-bronzérmes Balázs Hajnalka lánya 11 ponttal vette ki a részét a diadalból.

A nyolcaddöntőben az Ohio State következik a 12-szeres bajnok UConn számára, amely sorozatban 15-ödször akar bejutni a Final Fourba.

A 191 centis Juhász Dorka idén, az egyetem elvégzése után nyaranta a női profi ligában (WNBA), a szezon többi részében pedig Európában szeretne kosarazni, és elképzelhető, hogy a júniusi Eb-re készülő magyar válogatottban is bemutatkozik majd.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik