Amerikai futball: amerikai „mindenes” lett az Év legjobbja itthon

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.28. 17:35
null
Az NBA Crushers játékosa elkapóként, futóként és irányítóként is szerepelt az idényben (Fotó: MAFSZ)
Trevin Kain Howardot választották az év legjobb amerikai futballistájának a sportág hazai szövetsége által kiírt voksoláson.

 

A koronavírus-járvány miatt elhúzódó szezont követően a vezetőedzők (40 százalék) és a szurkolók (20 százalék) mellett a sajtó képviselői (40 százalék) is kifejezhették szavazatukkal, hogyan látták az első osztály idei mezőnyét.

A hétfőn bejelentett eredmény alapján az Absolute Live Divízió I-ben az NBA Crushers amerikai játékosa (aki elkapóként, futóként és irányítóként is szerepelt) érdemelte ki a díjat, amelyet egyelőre a hatályos jogszabályok miatt csak virtuálisan vehet át. A Magyar Amerikaifutball-szövetség elnöksége azonban – amennyiben lehetőség lesz rá – tavasszal egy díjátadó keretében személyesen is átadja majd a trófeákat.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy én lettem az idei MVP. Köszönöm a szurkolóknak, az edzőknek és az újságíróknak, hogy rám szavaztak. Természetesen, ezt az elismerést nem kaphattam volna meg a csapattársaim nélkül és hálás vagyok az NBA Crushers vezetőségének, hogy visszatérhettem a 2020-as szezonra! Habár ez egy igen rendhagyó év volt a Covid–19 miatt, örülök, hogy végül pályára tudtunk lépni és játszhattunk. Végül szeretnék gratulálni minden egyes csapatnak a ligában, mert egy kiváló szezont hoztunk össze. Igazán remek mérkőzéseket játszottunk most is!” – idézi a szövetség beszámolója a győztes szavait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik