A Cavs ismét elkapta a Brooklynt, rangadót nyert a Philadelphia

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.01.23. 09:48
null
A Cavs kétszer is megtréfálta a Brooklynt (Fotó: Getty Images)
Újfent kikapott a Nets a Cleveland csapatától, Joel Embiid vezérletével nyert rangadót a 76ers, hosszabbítás döntött az Indiana–Orlando és a Phoenix–Denver meccseken is.

 

Charlotte Hornets–Chicago Bulls 110–123

LaVine továbbra is nagyot megy. Edzője és csapattársai szerint is szintet lépett Zach LaVine, a Chicago vezére, akiről azt mindenki tudta eddig is, hogy jó pontszerző, de most már a komplett támadójátékot képes működtetni – ritmust szab, megtalálja a társakat, mozgatja az egész csapatot és egyáltalán nem erőlteti a dobásait. LaVine most 25 ponttal, 8/12 jó dobással, 6 lepattanóval és 9 gólpasszal vezette újabb győzelemre a Bullst, a vendégcsapat pedig ha nem is sokkal, de valamennyivel végig ellenfele előtt járt, a végjátékban fontos pillanatokban is betalált és nagyon kiegyensúlyozottan teljesített. LaVine mellett 23 pontot dobott Markkanen, 18 ponttal és 8 gólpasszal zárt White, a kispadról pedig 46 pont és több fontos teljesítmény is érkezett. Zsinórban harmadik sikerükkel tovább folytatták a felzárkózást, jelenleg 7–8-ra állnak, igaz, következőleg a Lakerst fogadják..

Rossz irányba halad a Hornets. A hazai alakulatnak volt egy felfelé ívelő időszaka, most viszont már sorozatban negyedszer kapott ki és ismét erősen süllyed, valahogy nem találja a ritmust. Ezúttal a védekezés mellett a 20 eladott labda okozta a vesztüket, ezt nem tudták máshol ellensúlyozni és bár Gordon Hayward megint parádézott (34 pont, 12/20 mezőnyből, 6 lepattanó, 4 gólpassz), de James Borrego vezetőedző szerint nem így akarnak játszani, nem Haywardtól várják a csodát. Mellette Devonte' Grahamnek volt egy erős félideje (22 pont a nagyszünetig, 2 utána), a többiek viszont eltűntek: PJ Washingtonnak nem volt nagy hatása, Terry Rozier 10 pontot kapart össze 12 dobásból, LaMelo Ball pedig 7 ponttal, 2 gólpasszal és 5 eladott labdával zárt – csak Cody Zeller (11 perc, 5 pont) visszatérésének örülhettek. A 22%-os triplázásuk sem nagyon segített az ügyön, így hiába próbálkoztak, végig hátrányban voltak, következőleg a Magic elleni dupla csata során javíthatnak.

A Hornets legjobb dobói: Hayward 34/6, Graham 24/12, Washington 16
A Bulls legjobb dobói: LaVine 25/9, Markkanen 23/9, White 18/9

Detroit Pistons–Houston Rockets 102–103

Videózással ért véget a meccs. Ugyan már húsz ponttal is vezetett ezen a találkozón a Houston, de a harmadik negyedben visszajött, sőt, fordított is a Detroit, így szoros végjátékra készülhettünk – a záró etapban aztán megint meglógott nyolc ponttal a Rockets, innen próbált meg még egyszer felkapaszkodni a hazai csapat. Ez Jerami Grant dobásaival és Blake Griffin triplájával 103–102-ig sikerült, nyolc másodpercnél Grant blokkolta Eric Gordont és végül maradt 3,4 másodpercük arra, hogy megnyerjék a meccset - Grant kapta a labdát, el is indult vele, de hiába süllyesztette el a dobást, közben már lejárt az idő. Mégis videózással ért véget a mérkőzés, ugyanis a dobás közben PJ Tucker faultolta Grantet, amit visszanéztek a játékvezetők, de az derült ki, hogy az ütközés szintén már időn túl történt, így nem számított – nagyobb részt azért vezetett, de nagy csatában izzadta ki a sikert a három vereségből érkező Rockets.

Sok lábon állt a Houston. A vendégeknél John Wall mellett Christian Wood sem állt rendelkezésre, viszont nyolcan kaptak három percnél több lehetőséget és közülük heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak – egyedül DeMarcus Cousins nem, aki 2/16-ot szenvedett össze mezőnyből, de 15 lepattanóval, 7 gólpasszal, 2 blokkal igyekezte ezt ellensúlyozni. Ez végül sikert ért, ugyan Victor Oladipo is gyengén dobott és csapatszinten is 40% alatt maradtak, de amikor kellett, akkor valaki mindig hozzá tudott szólni, megcsinálni a fontos játékot, a végén pedig talán volt egy kis szerencséjük is. Ez nem mondható el a Pistonsról, amelynél Jerami Grant továbbra sem fér be 20 pont alá (most 21-et szórt 8 lepattanóval, 13 kiharcolt büntetővel, 3 gólpasszal és 2 blokkal), Wayne Ellington bedobott 6/10 triplát és eljutott még 18 pontig Delon Wright is, de a többiek nem voltak ilyen stabilak - egy labdán múlt, de ismét kikaptak, úgyhogy továbbra is keleti sereghajtók.

A Pistons legjobb dobói: Grant 21/9, Ellington 18/18, Wright 18/6
A Rockets legjobb dobói: Gordon 20/3, Tucker 15/9, Brown 14/12

Indiana Pacers–Orlando Magic 120–118 – hosszabbítás után

Brogdon nyerte meg. Kiélezett meccset vívtak a felek, 12 pontnál egyik irányban sem volt nagyobb a különbség, úgyhogy végig közel voltak egymáshoz a csapatok, így törvényszerű volt az egylabdás végjáték. A rendes játékidőben a Pacersnek kellett egyenlítenie tíz másodperccel a vége előtt, akkor Domantas Sabonis ezt megtette, majd a magasember ellopta a labdát a Magic utolsó támadásánál, így ő mentette hosszabbításra az ügyet. Ott megint vezetett már öt ponttal az Orlando és bár úgy tűnt, hogy Malcolm Brogdon kiegyenlített, de egy időkérés után ezt elvették tőle a játékvezetők, mert megnézték és a Pacers vezére kilépett a dobás előtt. Az idegőrlő végjátékban Sabonis hozta fel egy pontra a csapatát, majd Evan Fournier elrontott dobása után támadhattak a győzelemért, ezt viszont kis híján elrontották – egy Brogdon-Sabonis pick-and-rollt csináltak, de majdnem eladták a labdát, úgyhogy a „csináljunk valamit a semmiből” elv alapján három másodpercnél Brogdon ráverte a triplát, ami be is vágódott a gyűrűbe. Ez lett a győztes dobás, a hátralévő idő egy Fournier-kísérletre ugyan még elég volt, de az kimaradt, úgyhogy nagyon fontos győzelmet aratott az Indiana.

Myles Turner visszatért, aztán kiszállt. A nap közben, kicsit talán váratlanul kapott engedélyt a játékra a Pacers centere, Myles Turner, de ha már ott volt, akkor finoman szólva is próbálta kihasználni őt a hazai csapat – 43 percet játszott, 22 ponttal, 9 lepattanóval és 3 blokkal zárt, közben pedig remekül limitálta a csak 10/29-et dobó Nik Vucsevicset, ami kulcsfontosságú volt a sikerükhöz. Turner aztán a végén begörcsölt, le kellett cserélni, de így is megtette a magáét, illetve emeljük még ki náluk (a Brogdon-Sabonis kettős mellett) a mindössze második idei meccsét játszó Jeremy Lambet, aki 22 ponttal segített be - mindenkire szükségük volt most ehhez a sikerhez. Az Orlando az utóbbi mérkőzéseihez képest mindenképpen javult, 46%-kal triplázott és jól nézett ki támadásban, ez biztató a jövőre nézve, de hiába volt esélye nyerni, a végén egy játékkal kevesebbet csinált meg ellenfelénél – következőleg a Hornets ellen lehet javítani.

A Pacers legjobb dobói: Brogdon 23/6, Turner 22/9, Lamb 22/3
A Magic legjobb dobói: Fournier 26/12, Vucsevics 24/12, Gordon 17/12

Cleveland Cavaliers–Brooklyn Nets 125–113

Most simábban kapott ki a Brooklyn. Továbbra is nagy várakozások előzik meg a jelenlegi Brooklyn szereplését, de legutóbb a három szupersztár első közös meccsén dupla hosszabbításban kikaptak Clevelandben, most pedig Kevin Durant nélkül gyakorlatilag simán alulmaradtak ugyanúgy a Cavsszel szemben. A vendégeknél Kyrie Irving kedvére dobált és eljutott 38 pontig, James Harden 19 pontot és 11 gólpasszt tett hozzá, másoknak is jutott labda, de nem is elsősorban a támadójátékkal volt gond, sokkal inkább a játék fizikálisabb részeivel. Egyrészt védekezni most sem nagyon akartak Irvingék, maga az irányító a 38 pontja ellenére –11-et csinált, nem nagyon csipkedte magát jobban a múltkorinál, de ennél sokkal beszédesebb az 50-29-re elvesztett lepattanózás, illetve hogy 70-46-ra kikaptak a festékben. Steve Nash vezetőedző el is mondta, hogy nem akarja túlreagálni az ügyet, de a játékosoknak le kell tisztázni magukban egy-két dolgot, mert egymás után kétszer is alulteljesítettek - most a negyedik negyedben már végig kétszámjegyű hátrányban voltak, ezt azért nem lehet arra fogni, hogy Durant pihentette az Achillesét...

Nagyon jó volt a Cavs. A hazaiak kicsit sem vettek vissza a legutóbbi meccshez képest, ugyanúgy megpróbálták fizikálisan felőrölni ellenfelüket és dominálni, ebben pedig nagy segítséget nyújtott az éppen a Netsnek nem kellő Jarrett Allen, aki a padról beszállva alig 19 perc alatt szedett össze 19 pontot és 6 lepattanót. A palánk alatti igazi őserő persze most is Andre Drummond (19 pont, 16 lepattanó) volt, de Larry Nance Jr. is dupla-duplázott, Collin Sexton pedig 25 ponttal és 9 gólpasszal zárt, mert most nem kellett úgy megőrülnie, mint legutóbb – 50% felett céloztak mezőnyből, a palánk alatti területet uralták, így a meccset is kézben tartották. Ezzel a sikerrel már 8–7-re állnak, vagyis ismét 50% felett járnak, Bostonba sem esélytelenként utaznak.

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 25/3, Drummond 19, Allen 19
A Nets legjobb dobói: Irving 38/12, Harden 19/12, Green 13/3

Philadelphia 76ers–Boston Celtics 122–110

Embiid most is megállíthatatlan volt. Az előző meccsen 42 pontot szórt a Celticsnek a Philly centere és vele ezúttal sem tudtak mit kezdeni a vendégek, Embiid jelenleg egyszerűen túl nagy és túl jó Tristan Thompsonék számára – most alig 30 perc alatt rámolt be 38 pontot 11/15-ös mezőnymutatóval és 14/15 büntetővel, nem lehetett megállítani. Mellette 23 pontot szórt Tobias Harris, dupla-duplázott Ben Simmons, illetve 15 ponttal tért vissza a koronavírus után Seth Curry, úgyhogy ismét kiegészült Doc Rivers kerete és megint úgy nézett ki, mint Kelet egyik legnagyobb favoritja. Az első félidőben kicsit még álmoskás volt a gárda, de Rivers felrázta őket és a harmadik negyedben 42 pontot tettek fel a táblára, onnantól ők irányították az összecsapást – a záró etapban egyszer még visszajött három pontra a Boston, de itt Simmons 40 másodperc alatt hét egységgel tolta meg csapata szekerét és többször nem volt kérdéses a sikerük. 11–5-tel vezetik a konferenciát, otthon 9–1-re állnak, most pedig Detroitba látogatnak majd.

Brown megpróbálta pótolni Tatumot. Jayson Tatum továbbra sem állt rendelkezésre a Bostonnál, úgyhogy Jaylen Brown úgy döntött, hogy akkor az ő pontjait is megpróbálja megdobni – ennek érdekében 16/28-as mezőnymutatóval és 5/8 triplával 42 egységet tett be a közösbe 9 lepattanó mellett, rá abszolút nem lehetett panasz. Mellette Marcus Smart (20 pont, 7 gólpassz) és Kemba Walker (19 pont, 5 gólpassz) is igyekezett, de a többiek még a 8 pontot sem érték el, nagyon elvesztették a lepattanózást és védekezésben sem volt igazi válaszuk - Brown extrája és a Philly rengeteg eladott labdája miatt tudtak közel lenni még a vége felé is, de összességében jobb volt náluk a Sixers. Majd Tatummal...

A 76ers legjobb dobói: Embiid 38/6, Harris 23/9, Simmons 15, Curry 15/9
A Celtics legjobb dobói: Brown 42/15, Smart 20/6, Walker 19/3

Toronto Raptors–Miami Heat 101–81

Visszavágott a Toronto. Két napja remek védekezéssel nyert ebben a csarnokban a tartalékos Miami, a Raptors viszont nem engedhette meg magának azt, hogy ez most megint előforduljon – a hazaiak már az első negyedben megmutatták, hogy ez egy másik meccs és valósággal földbe döngölték ellenfelüket. A 37–20-ra megnyert játékrész után már "csak" egy stabil védekezésre volt szükségük ahhoz, hogy menedzseljék az előnyt, amit sikerült is megoldaniuk, igaz, a Heat azért fokozatosan csökkentette a távolságot és a záró etap elején egészen hat pontnyira közelített. Itt aztán megint megrázta magát a Toronto és egy 18–4-es rohammal végleg eldöntötte az összecsapást, innen már nem lehetett visszaút – összességében a 81 kapott pont nagyszerűen mutat, támadásban pedig a hiányzó Kyle Lowry nélkül is öten jutottak tíz pont fölé. Nagyon kellett nekik ez a siker, ezzel 6–9-re javultak, de valahol érdekes, hogy a pontkülönbségük egyébként a keleti hatodik helyre is jó...

Spoelstra próbálja a pozitívumot látni. A Heatnél most sem játszhatott Jimmy Butler, Tyler Herro, Avery Bradley és Meyers Leonard, a szezon során még nem nagyon fordult elő, hogy teljes kerettel tudjon kiállni a gárda, ez pedig erősen befolyásolja a szereplést – a 6–8-as mérleg kicsit sem az, amiben reménykedtek, de a sérülések és a kissé lassú rajt miatt egyelőre ennyit tudtak összehozni. Ezen a meccsen is kapartak becsülettel, de támadásban nem volt bennük elég tűzerő ahhoz, hogy komolyabb veszélyt jelentsenek, igazából a Toronto végig kézben tartotta az összecsapást. Erik Spoelstra vezetőedző viszont azt mondta, hogy az egész keret a „next man up” mentalitásra épült, vagyis arra, hogy bárki esik ki, a cseresorból előlépőnek meg kell oldania a feladatot – nyilván ennyi hiányzó azért elég sok, de legalább a cseréknek van lehetőségük megmutatni magukat.

A Raptors legjobb dobói: Powell 23/9, Anunoby 21/15, Siakam 15/3
A Heat legjobb dobói: Nunn 22/6, Adebayo 14, Dragic 13/3

Minnesota Timberwolves–Atlanta Hawks 98–116

Esélytelen volt a Wolves. A két csapat néhány napja Atlantában találkozott, akkor a hazaiak könnyedén győzték le a kilátástalan formát mutató Minnesotát, ráadásul ezt követően a Detroit sem tudott megálljt parancsolni nekik. Velük ellentétben a Karl-Anthony Towns nélkül felálló északiak szemlátomást teljesen elvesztek, lassan a liga legrosszabb mérlegét mondhatják magukénak, így ezúttal sem ők számítottak favoritnak. A Minny a feldobás pillanatától futott az eredmény után, mindössze a negyedik játékrészben jutott számukra némi rivaldafény, akkor, amikor már réges-rég eldőlt a mérkőzés végkimenetelének a sorsa. A legtöbb statisztikai kategóriában igyekeztek tartani a lépést a vendégekkel, ellenben a triplavonalon kívülről mindössze 8/32-vel dobtak, ami a mai felgyorsult NBA-ben, egyszerűen már nem fér bele. Malik Beasley (17 pont, 4 gólpassz) mellett talán a padról érkező Jarrett Culver (15 pont) teljesítményét illeti dicséret, ellenben a korábban a lehetőségeit keveslő D'Angelo Russell totális betli volt, 2/9-es dobásmutatóval mindössze kilenc pontig jutott, így pedig nem hogy meccset nyerni nem lehet, de még egy szorosabb összecsapás képétől is fényévekre kerülnek.

Young 43 pont, Capela tripla-dupla. A Minnesotával ellentétben sziporkázott az Atlanta, Trae Young szezoncsúcsot jelentő 43 ponttal zárt – 14/22 mezőnyből, 8/12 tripla –, Clint Capela pedig 13 pontos, 19 lepattanós és 10 blokkos teljesítményével hozott össze egy tripla-duplát, ezzel Dikembe Mutombo és Josh Smith után a csapat történetének harmadik olyan játékosa lett, aki egyazon mérkőzésen osztott ki legalább tíz blokkot. A Hawks az első pillanattól a kezében tartotta az irányítást, a félidőben már tizenkilenc pontos előnnyel bírtak, amit a fordulást követően még tovább növeltek, így a záró játékrészben már az is belefért, hogy egy kissé kiengedjenek. Pozitív előjel, hogy a korábban térdsérülése miatt három meccset kihagyó Cam Reddish is (15 pont, 5 lepattanó) biztató játékkal tért vissza. Zsinórban harmadik sikerét követően immáron pozitív mérleggel, rájátszást érő helyen a Hawks.

A Timberwolves legjobb dobói: Beasley 17/6, Culver 15/3, Reid 13/3
A Hawks legjobb dobói: Young 43/24, Reddish 15/3, Capela 13

San Antonio Spurs–Dallas Mavericks 117–122

Csak loholt ellenfele után a Spurs. Szinte teljes kerettel tudott kiállni a San Antonio a Dallas ellenében, s bár mintegy három perccel az első negyed vége előtt igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, a Doncic-Porzingis duót nem sikerült kontroll alatt tartaniuk, így a Mavericks meccs végi kiengedésétől eltekintve esélyük sem volt a győzelemre. DeMar DeRozan hozta a kötelezőt, 29 ponttal zárt, ám ehhez húsz rádobásra volt szüksége. LaMarcus Aldridge (26 pont, 9 lepattanó) és Keldon Johnson (17 pont, 14 lepattanó) is odatette magát, sőt Rudy Gay és Patty Mills révén még a padról is érkeztek pontok, ám Dejounte Murray korai bokasérülését nem tudták feledtetni, így a Golden State után az állami riválissal szemben is alulmaradtak.

Doncic ezúttal is megállíthatatlan volt. A szlovén klasszis mindössze egyetlen lepattanóval maradt el szezonbeli újabb tripla-duplájától – 36 pont, 9 lepattanó és 11 gólpassz került a neve mellé, mezőnybeli 46%-os, elfogadható dobásmutatóval. Az első negyedben kétszer is átvette a vezetést a Spurs, ezt leszámítva azonban végig a Dallas irányított, még akkor is, ha az utolsó negyedben talán picit túlságosan korán engedtek ki, így egy perccel a lefújás előtt 113–112-re zárkóztak fel a hazaiak. Doncic ellenben ismét megrázta magát, előbb egy középtávolit süllyesztett el a gyűrűben, majd a gólpasszából Jalen Brunson vágott be egy triplát, ezzel pedig végérvényesen pontot tett az összecsapás végére. A délszláv klasszis mellett Kristaps Porzingis (21 pont, 8 lepattanó) is remekelt, de Tim Hardaway Jr. is eljutott legalább húsz pontig, végül huszoneggyel zárt. Sikerével 50% fölé javította mérlegét a Mavs, ám ettől azért egy jóval kiegyensúlyozottabb, stabilabb játékra lenne tőlük szükség ahhoz, hogy ténylegesen komolyan vegyék őket.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 29, Aldridge 26/12, Johnson 17
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 36/12, Porzingis 21/9, Hardaway Jr. 21/6

Phoenix Suns–Denver Nuggets 126–130 – hosszabbítás után

A végére Ayton egyedül maradt. 0-2 után szinte végig vezetett a Suns, a nagyszünetben 14 ponttal jártak előrébb, majd a fordulás után kiegyenlítetté vált az összecsapás. Bő egy perccel a vége előtt 114–114 állt az eredményjelzőn, ezt követően viszont előbb Booker hibázott, majd Jamal Murray rontott el egy dobást, és a legvégén Chris Paulnak is volt egy félpályáról elengedett kísérlete. A hosszabbításban egyedül a végig remeklő Deandre Ayton (27 pont, 13 lepattanó) hozta náluk megbízhatóan a pontokat, de az ő 7 egysége sem volt elég a győzelemhez, a legvégén a Nuggets felülkerekedett rajtuk. A 31 pontig jutó Devin Booker csak 2/2 büntetőt tudott hozzátenni a ráadásban, a 11 ponttal és 15 gólpasszal dupla-duplázó Chris Paul is csak egy triplára volt jó ekkor, ő ráadásul 4 labdát is eladott előtte a 4. negyedben, míg a mérkőzés jelentős részében hibázni is alig tudó Mikal Bridges (24 pont, 10 lepattanó) 0/4 jó dobással zárta a ráadást.

A végén Barton hozta az extrát. Nikola Jokics (31 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz) újabb kiváló teljesítménye már-már természetesnek hat, viszont most segítsége is akadt, mivel 4 csapattársa is elért legalább 17 pontot. Közülük Will Barton (17 pont) volt az, aki a hosszabbításban elő tudott lépni, 8 pontot szerzett ebben az 5 percben, 6/6 büntetőjét elsüllyesztette, és a legvégén is higgadt maradt. Jamal Murray (18 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) sokoldalú játékkal próbálta ellensúlyozni, hogy csak 8/19-es mezőnymutatóval operált, közte 0/5 triplával, mellette viszont Gary Harris hozott tőle mostanság kiemelkedőnek számító 19 pontot 12 dobásból, míg a kispadról Monte Morris tolta meg a csapat szekerét 17 egységgel. A győzelem mellett Michael Porter Jr. visszatérésének is örülhetnek, a fiatal játékos csereként beszállva 20 perc lehetőséget kapott, ami alatt 7 pontot és 6 lepattanót tudott hozzátenni. A Nuggetsnek a 6/26 bedobott tripla is belefért, viszont várhatóan ettől több kell majd a ma éjjeli „visszavágón”.

A Suns legjobb dobói: Booker 31/9, Ayton 27, Bridges 24/18
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 31/3, Harris 19/3, Murray 18

Los Angeles Clippers–Oklahoma City Thunder 120–106

Az első negyedben eldöntötte a Clippers. A korai percekben egy 21–2-s futással nagy előnybe kerültek a hazaiak, és a mérkőzés jelentős részében 20 pont körüli különbség volt a csapatok között. Már 27 egységgel is vezetett a Clippers, mielőtt a 3. negyedben egyszer visszazárkózott volna a Thunder 10 pontra, de Kawhi Leonard (31 pont, 8 lepattanó) beszórt gyors 6 pontot, és ezzel meg is állt a vendégek zárkózása. Az 1/7 tripláját 10/10 büntetővel kompenzáló Leonard mellett Paul George (29 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) is hozta magát, és a két sztár mellett a dupla-duplázó, illetve 7/8 dobását elsüllyesztő Serge Ibaka (17 pont, 11 lepattanó) is komolyan kivette a részét a győzelemből. Lou Williams 8 gólpasszt osztott ki, és ez már a 249. alkalom volt pályafutása során, hogy csereként beszállva eljutott legalább 5 előkészítésig, így már J.J. Barea mellett rekordtartó ebben. A Clippers sorozatban a 6. győzelmét aratta.

Lepattanók nélkül nehéz. Az első negyedben beszedett nagy hátrány mellett a simán (48–29) elvesztett lepattanózás sem az Al Horfordot továbbra is nélkülöző Thunder malmára hajtotta a vizet, egyénileg senki sem szedett le 5 lecsorgónál többet náluk, míg a Clippersnél 5 játékos is felülmúlta ezt. Shai Gilgeous-Alexander hatékonyan (11/20 mezőnyből, 6/6 büntetőből) jutott el 30 pontig, és emellett kiosztott 8 gólpasszt is, de a kritikus 1. negyedben ő is beragadt, csak 2/7 dobása talált célt, ahogyan csapatszinten is mindössze 9/27 dobásukat süllyesztették el a nyitó játékrészben. Gilgeous-Alexander mellett Luguentz Dort (19 pont) próbálkozott a leginkább, másban viszont nem volt elegendő tűzerő ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani ellenfelükkel. A Thunder ezzel a vereségével 6–8-ra áll, és most maradnak Los Angelesben, két nap múlva ismét a Clippers lesz az ellenfelük.

A Clippers legjobb dobói: Leonard 31/3, George 29/9, Ibaka 17/3
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 30/6, Dort 19/9, Hill 12/6

Sacramento Kings–New York Knicks 103–94

Először tartotta 100 pont alatt ellenfelét a Kings. A szezon során rengeteg problémájuk van a védekezéssel a hazaiaknak, és átlagosan 121 pont felett kapnak meccsenként, ezért is volt fontos számukra, hogy egy ilyen teljesítménnyel rukkoltak elő a Knicks ellen. Ellenfelük mindössze 38,3%-kal dolgozott mezőnyből, illetve 5/22 triplát emelt csak be, miközben ők 12/34 távoli dobásukat elsüllyesztették. A csapat élére Harrison Barnes (21 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) állt, mellette pedig a 7/20-szal célzó De'Aaron Fox is eljutott 22 pontig és 7 gólpasszig, és a 4. negyedben hatékonyan szerzett 8 pontot. A palánk alatt Richaun Holmes (10 pont, 14 lepattanó, 6 blokk) mutatott erős jelenlétet, és mellette a végén kipontozódó Marvin Bagley (10 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplázott. Buddy Hield visszafogott estéje (11 pont) sem okozott gondot, a kispadról nagy lendületet hozó Haliburton (16 pont, 5 lepattanó, 4 blokk) ellensúlyozni tudta csapattársa pontszegény játékát. A csapatszinten 14 blokkot kiosztó Kingsre most kisebb pihenő vár, a Grizzlies elleni back-to-back elhalasztása miatt, legközelebb az Orlando otthonában lépnek pályára a jövő hét közepén.

Csúnya volt a vége. Hiába tartotta 3 kosáron az utolsó 6 percben az ellenfelét a Knicks, az utolsó percekben ők sem tudtak eredményesen játszani, az utolsó 5 percben ők is csak 3/9-cel céloztak mezőnyből. Mindkét csapat pontatlanul játszott a végén, de a Kings többek között 7/8 büntetővel kompenzálni tudott. A vendégeknél Julius Randle (26 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz) és RJ Barrett (21 pont, 7 lepattanó) is hozta a tőle elvárhatót, ahogyan a dupla-duplázó Mitchell Robinson (12 pont, 10 lepattanó) is, de mellettük senki nem ért el kétszámjegyű termést. Elfrid Payton 3/12-vel célzott a kezdőből, és a kispadról sem érkezett érdemi segítség, a második sor tagjai 11/37-tel riogattak mezőnyből, különösen Alec Burks (3/14) dolgozott sokat ezen a mutatón. A Knicks a Warriors elleni bravúrgyőzelme után vereséget szenvedett, ezzel ismét becsúsztak 50% alá, így utazhatnak tovább Portlandbe.

A Kings legjobb dobói: Fox 22/9, Barnes 21/6, Haliburton 16/6
A Knicks legjobb dobói: Randle 26, Barrett 21/6, Robinson 12

A Milwaukee Bucks–Washington Wizards, illetve a Portland Trail Blazers–Memphis Grizzlies összecsapásokat az NBA járványügyi protokollja alapján elhalasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik