LeBron James kétéves, százmilliós szerződést kötött a Lakersszel

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 15:48
LeBron James kétéves szerződést kötött a Los Angeles Lakersszel (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers kétéves, maximum 104 millió dolláros szerződéssel láncolta magához LeBron Jamest.

Az ESPN információi szerint LeBron James kétéves, maximum 104 millió dolláros szerződést kapott a Los Angeles Lakerstől.

Az előző héten a Lakers a második körben kiválasztotta Bronny Jamest, LeBron fiát, ezzel összehozva az NBA történelmének első apa-fia párosát a pályán. 

Így nem volt kérdés, hogy LeBron marad Los Angelesben, azonban a szerződés részletei kérdésesek voltak. LeBron James a múlt héten lépett ki a Lakersszel kötött 51.4 millió dolláros szerződésének utolsó évéből. Ügynöke, Rich Paul úgy nyilatkozott, hogy „James a játékoskeret javítását helyezte előtérbe”. 

A 40. életévét decemberben betöltő négyszeres bajnok játékos az elmúlt idényben az NBA első játékosa lett, aki elérte a negyvenezer dobott pontot. A liga történelmében neki van a nyolcadik legtöbb asszisztja, de a labdaszerzések, a hárompontosok és büntetők tekintetében is a legjobb tízben van. LeBron még 39 éves korában is 25.7 pontot, 8.3 asszisztot és 7.3 lepattanót átlagolt meccsenként.

LeBron James a 22. idényét kezdi meg, amivel beállítja Vince Carter rekordját. Sajtóhírek szerint LeBron kétéves, maximum 104 millió dolláros szerződést írt alá, melyben kikötik, hogy a játékost nem cserélhetik el a beleegyezése nélkül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik