NBA: Kevin Durant ezúttal 46 ponttal szomorította a Trail Blazerst

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 07:42
A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a címvédő az Oklahoma City Thunder saját közönsége előtt nyolcpontos különbséggel nyert a Portland Trail Blazers ellen. A hazaiaknál Kevin Durant sorozatban a nyolcadik meccsén termelt harminc vagy több pontot, amivel beállította saját egyéni csúcsát. A címvédő Miami Heat az Atlanta Hawks elleni vereség után a Boston Celtics ellen javított.

Kevin Durantet a Portland védelme sem tudta tartani (Fotó: Reuters)
Kevin Durantet a Portland védelme sem tudta tartani (Fotó: Reuters)
Kevin Durantet a Portland védelme sem tudta tartani (Fotó: Reuters)
Kevin Durantet a Portland védelme sem tudta tartani (Fotó: Reuters)
Kevin Durantet a Portland védelme sem tudta tartani (Fotó: Reuters)

Brooklyn Nets–Orlando Magic 101–90

A szünet után lépett el a Nets. Az első félidő után négy ponttal vezettek Deron Williamsék, ám a harmadik negyedet egy 18-6-os futással kezdték, a játékrészt pedig 27-14-re nyerték meg. Nagy szerepe volt ebben Andray Blatche-nek, aki ezúttal is eljutott 18 pontig, és az utóbbi meccseken Joe Johnson mellett az elsőszámú pontszerzővé lépett elő Brooklynban.

A Nets-pad villogott. A hazaiak cseréi 52-43-ra túldobták a Magic padját, ami azt jelenti, hogy a saját kezdőjüknél is többet szereztek egy ponttal. Ebben az is közrejátszik, hogy a Knicks ellen visszatérő Deron Williams ezúttal sem kezdett, de csereként beszállva kilenc pontot és kilenc gólpasszt osztott ki. A Magicnél Kyle O'Quinn egy 15 pontos, 8 lepattanós teljesítményt rakott el az asztalra a kispadról érkezve, ezzel csapata legeredményesebb játékosa lett.

Nagy formában Kiddék. A Brooklyn januárban kilencből nyolc meccset megnyert, legutóbbi hat hazai találkozójukat ők zárták győztesként. Ugyan még 50% alatt állnak, de a jelenlegi forma mindenképp bíztató; pénteken a Dallas ellen nyújthatják tovább a szériát.

A Nets legjobb dobói: Blatche 18/3, Teletovic 14/12, Johnson, Pierce 13/3-13/3
A Magic legjobb dobói: O'Quinn 15, Moore 13/3, Afflalo 11/3

Miami Heat–Boston Celtics 93–86

Majdnem elszórakozta a Heat. A hazaiak 14 ponttal nyerték rögtön az első negyedet, később vezettek 18-cal is, ám a hajrára utolérte őket a Boston, sőt, 86-84-re a vezetést is átvették Jeff Greenék. Itt azonban összekapta magát a Miami és LeBron James, egy 9-0-s futással (melyből hetet James szerzett) lezárták a találkozót. Az utolsó percben 90-86-nál Rondo két büntetőt is elrontott.

Rondónak még nem megy. A sérülésből visszatérő irányító egyelőre eléggé szenved a pályán, ezen az estén 0/8-as mutatót hozott össze mezőnyből, 1/4-et büntetőből, így összesen egyetlen ponttal és öt gólpasszal zárt 25 perc alatt. A Bostonból a padról beszálló Brandon Bass, és a dupla-duplázó Kris Humphries emelhető ki, a Miamiból a 29-ig jutó LeBron James, a mezőnyből hibátlanul dobó Chris Andersen és a szintén hatékony Bosh játszott jól.

Wade nélkül kérdéses. A Miami hátvédje zsinórban harmadik találkozóját ülte ki, nélküle pedig 6-6-ra áll idén a Heat. A visszatérése a csütörtöki Lakers elleni találkozóra tehető jelenleg, de ma nem volt rá szükség, ugyanis a Boston egyébként zsinórban tizedik idegenbeli meccsét veszítette el.

A Heat legjobb dobói: James 29, Bosh 16/6, Andersen 13
A Celtics legjobb dobói: Bass 15, Humphries 14, Green 12/6, Sullinger 12

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

New Orleans Pelicans–Sacramento Kings 97–114

Gay nagy napja. A szezon közben érkező kiscsatár első igazán nagy meccsét játszotta Kings-mezben, agyát eldobva szórta a pontokat, végül 41-ig jutott. 16/25-ös mutatót hozott össze mezőnyből, 5/8-at a triplavonalon túlról, ráadásul emellé kiosztott öt gólpasszt és leszedett nyolc lepattanót is.

Itt is a harmadik negyed döntött. Egy nagyon hullámzó első félidő után egy 19-4-es futást produkált a Kings a harmadik negyed első nyolc percében, 14 dobásukból 10 jó volt, innentől pedig a Pelicans nem igazán tudott közelebb férkőzni. A hazaiaknál gyengén dobott Anthony Davis és az ex-Kings Tyreke Evans is, Gordon pedig nem igazán vállalt dobást, így nem tudták tartani a lépést Gay pontjaival.

Cousins hatékony. Vele +27-ben volt a Kings az első három negyedben, végül 18 ponttal, 11 lepattanóval, 6 gólpasszal, három szerzett labdával és négy blokkal zárt, nem mellesleg 4/12-es mezőnymutatón és hat lepattanón tartotta Anthony Davist. Rajta kívül dupla-duplázott még Thomas, aki (igaz gyenge dobószázalékkal) 20 pontot és 11 gólpasszt tett be a közösbe.

A Kings legjobb dobói: Gay 41/15, Thomas 20/9, Cousins 18
A Pelicans legjobb dobói: Evans 17, Davis 16, Roberts 15

Oklahoma City Thunder–Portland Trail Blazers 105–97

Durant nem lassít. KD zsinórban nyolcadik alkalommal dobott legalább 30 pontot, és pár nappal az 54 pontos karriercsúcs után megint eljutott 46-ig. 17/25-ös mezőnymutatója brutális, 6/7-es triplamutatója még inkább, ráadásul ebből hármat az utolsó három percben dobott, Batum kezeivel az arcában. Rajta kívül csupán Reggie Jackson tudott 10 pont fölé jutni, Ibaka 4/15-ös mezőnymutatóval szenvedett, de mégis nyert a Thunder. Terry Stotts, a vendégek mestere csak annyit mondott: "MVP-teljesítmény"...

A végén fordított az OKC. Szűk négy perccel a vége előtt még 95-90-re a Portland vezetett, ám itt bezáródott a hazaiak védekezése, egy 15-2-es rohanással fejezték be a meccset, blokkoltak három dobást és Durant három triplájára nem érkezett válasz a Blazers részéről. a 29 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát szállító Aldridge egyedül kevés volt, Wesley Matthews tripláin kívül nem volt társa igazán, Lillard nagyon gyengén dobott ma - Mo Williams 13 pontja és 9 gólpassza emelhető még ki.

A Thunder legjobb dobói: Durant 46/18, Jackson 15/3, Fisher 10/6, Ibaka 10.
A Trail-Blazers legjobb dobói: Aldridge 29, Matthews 21/12, Lillard 14

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 97–112

Sima meccs. A Wolves nem hagyott kérdést a végkimenetelt illetően, az első negyedet rögtön 34-16-ra nyerte, akkor csinált 19-6-os és 17-2-es rohanást, amikor kedve tartotta, a Jazz pedig már az első negyedben képtelen volt hat percen keresztül betalálni. A Minnynél hatan is eljutottak tíz pont fölé, Kevin Love két gólpasszra volt a tripla-duplától, Rubio pedig 11 pontja mellé kiosztott 13 gólpasszt és megszerzett öt labdát is.

Agresszívebb volt a Wolves. A vendégek kétszer annyi büntetőt dobhattak, ráadásul a Jazznél a 12 kísérletet két játékos hozta össze, a sérülésből visszatérve 27 pontot szerző Hayward, illetve a padról beszálló Burks, mindketten 5/6-os mutatóval dobtak a vonalról, más viszont oda sem tudott állni. A Minnesota 24 büntetőjéből 22 sikeres volt, emellett kilenccel több gólpasszt osztottak ki egymás között.

Love mérföldkőhöz érkezett. A vendégek erőcsatára 4000. lepattanóját szedte le az első negyedben, végül 13-ig jutott. Ez volt a 35. dupla-duplája idén, amivel vezeti a ligát, a Wolves pedig 2009 óta először tudott nyerni Salt Lake Cityben.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 27/6, Burks 18/3, Evans 10
A Timberwolves legjobb dobói:
Brewer, Love 19/3-19/3, Martin 18/3, Pekovic 18.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A JÁTÉKNAP ÖT LEGSZEBB JELENETE

NBA, ALAPSZAKASZ
Brooklyn Nets
–Orlando Magic 101–90
Miami Heat
–Boston Celtics 93–86
New Orleans Pelicans–Sacramento Kings 97–114
Oklahoma City Thunder
–Portland Trail Blazers 105–97
Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 97–112

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik