Most nagyon hiányzott Tom Brady! Tönkreverték a New Englandet

Vágólapra másolva!
2008.09.22. 07:23
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulójában hatalmas verést kapott a New England Patriots az előző szezon pofozógépének számító Miami Dolphinstól. Bill Belichick csapata 38–13-ra veszített, ráadásul hazai pályán, s ezzel 21 sikeresen megvívott alapszakasz-mérkőzés után talált ismét legyőzőre. A Denver Broncos a New Orleans Saints együttesét, míg a Tampa Bay Buccaneers a Chicago Bearst múlta felül igen izgalmas és látványos összecsapáson.
A New England játékosai csak ritkán tudták lerázni magukról a Delfineket
Fotó: Reuters
A New England játékosai csak ritkán tudták lerázni magukról a Delfineket
A New England játékosai csak ritkán tudták lerázni magukról a Delfineket
Fotó: Reuters
A New England játékosai csak ritkán tudták lerázni magukról a Delfineket

A New England Patriots Kansas City Chiefs elleni találkozójának első negyede: Tom Bradyt letámogatják a pályáról. Ekkor még senki sem tudja, mekkora a baj, később azonban kiderül, hogy a háromszoros Super Bowl-győztes irányító kénytelen kihagyni a szezont. A csapat ennek ellenére megveri a Chiefset, majd egy héttel később a New York Jets otthonából is diadalmasan tér haza. Arra azonban csak a 3. kör ad választ, hogy mit is jelent Brady a Patriots számára...

...a 3. fordulóban az előző szezonban rekordot rekordra halmozó New England ellenfele a 2007-es idényben mindössze egyetlen meccset nyerő Miami Dolphins volt. A végeredmény 38–13 lett – de nem Bill Belichick együttese javára!

Ezzel a vereséggel a Patriots 21 alapszakasz-mérkőzést követően kapott ki újra, méghozzá nem is akárhogy. Ugyanis az első pillanatoktól kezdve a Dolphins irányította a játékot, a félidőben már 21–6-ra vezetett, s végül 25 pontos verést mért a Patriotsra.

A csata hősének egyértelműen a 4 touchdownt szerző running back, Ronnie Brown bizonyult. A futójátékos négy éve „sínylődik” a Dolphinsnál, eddigi szezoncsúcsa 5 futott TD volt még 2006-ban, ám miután egy héttel ezelőtt az Arizona Cardinals ellen is vitt egy hatpontos akciót, már most beállította a rekordját. Emlékeztetőül: a 3. fordulóban járunk, egy csapat pedig 16 meccset vív az alapszakaszban.

Természetesen egy nagy különbségű győzelemnél a gárda irányítója sem teljesíthet rosszul. A tehetséges, de emellett porcelánvállú Chad Pennington 20 passzából mindössze 3 nem volt pontos, összesen pedig 226 yardot termelt.

A másik oldalon Matt Cassel (19/31, 131 yard, 1 TD, 1 INT) ezúttal nem tudta pótolni a már aktív játékosként legendává váló Bradyt.

Érdekes, látványos és felettébb izgalmas mérkőzést rendeztek Denverben, ahol a Broncos a New Orleans Saints együttesét fogadta.

A Saints futójátékosa, Reggie Bush élete egyik legjobb meccsét játszotta: futásokból 73 yardot és egy touchdownt, 11 elkapásából pedig 75 yardot és szintén egy TD-t hozott össze. A remek produkció azonban nem volt elég a győzelemhez, és erről leginkább a rúgójátékos, Martin Gramatica tehet.

A 2003-ban még a Tampa Bay Buccaneersszel Super Bowl-t nyerő, ám azóta a ligában nem sok vizet zavaró futballista két perccel a meccs vége előtt, 34–32-es Vadlovak-vezetésnél 43 yardról mezőnygóllal próbálkozott. Na mármost tudjuk: 50 yardon belülről azért illik betekerni a labdát a két léc közé, ehhez képest Gramatica jól mellérúgta, így az eredmény nem változott: a Saints kikapott.

És ha már a Bucksot említettük! A Tampa Bay az utolsó negyedben tízpontos hátrányban volt a Chicago Bears otthonában. John Gruden gárdája azonban hihetetlen feltámadást produkálva előbb egy Matt Bryant-mezőnygóllal zárkózott, majd Jerramy Stevens elkapásával és az azt követő sikeres jutalomrúgással egyenlített – a rendes játékidő vége előtt hét másodperccel.

A hosszabbítás pedig a Kalózok sikerét hozta: Bryant 21 yardos mezőnygólja eldöntötte a mérkőzést.

Érdemes megemlíteni a Tampa Bay irányítója, Brian Griese felemás teljesítményét. A Jeff Garcia helyett kezdő QB a találkozón három interceptiont dobott, mégis 407 passzolt yarddal zárt. Elképesztőnek mondható 67 átadásából pedig 38 volt sikeres.

NFL

3. FORDULÓ
Atlanta Falcons–Kansas City Chiefs 38–14
Bufallo Bills–Oakland Raiders 24–23
Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers 24–27-hosszabbítás után
Minnesota Vikings–Carolina Panthers 20–10
New England Patriots–Miami Dolphins 13–38
New York Giants–Cincinnati Bengals 26–23 – h.u.
Tennessee Titans–Houston Texans 31–12
Washington Redskins–Arizona Cardinals 24–17
Denver Broncos–New Orleans Saints 34–32
San Francisco 49ers–Detroit Lions 31–13
Seattle Seahawks–St. Louis Rams 37–13
Baltimore Ravens–Cleveland Browns 28–10
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 21–23
Philadelphia Eagles–Pittsburgh Steelers 15–6
Green Bay Packers–Dallas Cowboys 16–27
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik