NFL: a Patriots volt játékosa veszi át Belichick helyét – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 18:45
null
Jerod Mayo, a New England Patriots új vezetőedzője (Fotó: Getty Images)
Megvan Bill Belichick utódja a New England Patriotsnál: a klub korábbi linebackere, Jerod Mayo veszi át a hatszoros Super Bowl-győztes vezetőedző helyét.

 

Mint ismert, Adam Schefter csütörtök kora délután a hivatalos Twitter-oldalán számolt be arról, hogy Belichick 24 idény után távozik a New England Patriotstól. Nem sokkal később a hivatalos bejelentés is befutott: magyar idő szerint 18 óra után néhány perccel Bill Belichick Robert Kraft tulajdonossal az oldalán sajtótájékoztatón közölte, hogy közös megegyezéssel távozik.

Már meg is van a hatszoros Super Bowl-győztes vezetőedző utódja, pénteken ugyanis a klub hivatalosan is bejelentette, hogy a korábbi linebackere, Jerod Mayo lesz az új tréner.

A 37 esztendős szakember 2008 és 2015 között volt New England-játékos, 2019 óta linebackeredzőként tevékenykedett a csapatnál. Az biztos, hogy Mayónak nem lesz könnyű dolga,Belichick ugyanis karrierje legrosszabb idénye után hagyta ott Foxborough-t – a Patriots 4–13-as mérleggel zárt az alapszakaszban, az Amerikai főcsoportban egyetlen csapatnak sem volt ilyen kevés győzelme.

Mayo egyébként a legfiatalabb vezetőedző lesz az NFL-ben.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik