NFL: az idény végén megválik Bill Belichicktől a Patriots – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 12:36
null
Sajtóhírek szerint Robert Kraft már eldöntötte, hogy Bill Belichick az idény végén távozik a Patriotstól (Fotó: Getty Images)
Egybehangzó amerikai sajtóhírek szerint az idény végeztével meneszti hatszoros Super Bowl-győztes főedzőjét – védelmi koordinátorként kétszeres bajnok –, Bill Belichicket a 13 forduló után három győzelemmel és tíz vereséggel konferenciautolsó New England Patriots.

 

Bill Belichick 1975-ben kezdett edzősködni, különböző kisebb pozíciókban dolgozott a Baltimore Coltsnál, a Detroit Lionsnál, a Denver Broncosnál, a New York Giantsnél, a Cleveland Brownsnál és a New York Jetsnél is. A New England Patriotshoz először 1996-ban került a defensive backekért felelős edzőként, mint kétszeres bajnok védelmi koordinátor – a XXI. és a XXV. nagydöntőn a Giants edzői stábjának tagjaként diadalmaskodott –, 2000-ben pedig már főedzőként tért vissza a bostoni csapathoz.

A Hazafiak Belichick visszatérésének évében a hatodik körben, 199. választottként szerezték meg a legendás irányítót, Tom Bradyt, akivel a csapat hatszor (2002-ben, 2004-ben, 2005-ben, 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben) nyert bajnokságot. Brady 2020-ban a Tampa Bay Buccaneershez távozott, azóta pedig Bellichickék csak egyszer tudták rájátszásba vezetni a csapatot, ott pedig az első körben búcsúztak.

Az NBC Sports azt írja, hogy a New England Patriots tulajdonosa, Robert Kraft még a 10. fordulóban, az Indianapolis Colts ellen elszenvedett frankfurti vereség után döntött úgy, hogy az idény végeztével a csapatnak elválnak az útjai Bill Belichickkel, s még akkor is kérdéses lehet a főedző maradása, ha a Patriots jelenlegi 3–10-es győzelmi mutatóját az alapszakasz végére 7–10-re tornázná fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik