Tom Brady számára véget ért a 2008-as szezon; hengerelt az Eagles

Vágólapra másolva!
2008.09.08. 09:40
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának első fordulójában az előző szezon döntőse, a New England Patriots 17–10-re verte Kansas City Chiefs együttesét, ám a győzelemnek hatalmas ára volt: az egész szezonra kidőlt sztárirányítója, Tom Brady. A Philadelphia Eagles a St. Louis Rams tönkreverésével: jelezte: idén szeretne a Super Bowlon játszani.
Nagy a baj! Vége Brady idényének
Fotó: Reuters
Nagy a baj! Vége Brady idényének
Nagy a baj! Vége Brady idényének
Fotó: Reuters
Nagy a baj! Vége Brady idényének

Remek és eseménydús játéknapot rendeztek magyar idő szerint vasárnap este és hétfő hajnalban. A Carolina Panthers egy remek meccsen némi meglepetésre győzött a végső győzelemre egyértelműen esélyes San Diego Chargers otthonában, a Philadelphia Eagles a St. Louis tönkreverésével jelezte: idén akár nagyon messzire juthat. A legendás Brett Favre pedig győzelemmel mutatkozott be a New York Jetsben.

Sajnos azonban árnyék is vetült a játéknapra: a liga egyik, ha nem legnagyobb irányítója, Tom Brady súlyos térdsérülést szenvedett, így számára véget ért a 2008-as szezon.

Brady mérlege: tizenegyből hét sikeres passz. Egy negyed mutatója ez – és az egész szezoné. A New England Patriots háromszoros Super Bowl-győztes irányítója a Kansas City Chiefs ellen – amúgy 17–10-re megnyert – találkozón szenvedett súlyos térdsérülést. A meccs után pedig futótűzként terjedt a hír: Brady a 2008-as szezonban már nem játszhat.

A csereként beálló Matt Cassel nem játszott rosszul, 18/13-al dobott, 152 yardot és egy touchdownt hozott össze, no meg győzelemre vezette a csapatát. Az azonban erősen kérdéses, hogy mire lesz képes az előző idényben rekordot rekordra halmozó New England a mostani szezonban Brady nélkül.

Parádés mérkőzést játszott ellenben a San Diego Chargers és a Carolina Panthers. A végső győzelemre is esélyes Chargers ellen a Panthers az utolsó pillanatban szerezte meg a győzelmet, ráadásul idegenben.

A Panthersnek egy támadási lehetősége volt a meccs végén, hogy megfordítsa az állást, és visszavegye a vezetést. Jake Delhomme pedig a két másodperccel a mérkőzés vége előtt megkezdett akcióban remekül találta meg a mérkőzésen fantasztikusan játszó tight endet, Dante Rosariót a végzónán belül. Nyert is a Carolina 26–24-re.

A Donovan McNabb, Brian Westbrook tengely nagyon működik Philadelphiában. Az Eagles 38–3-ra verte a jobb sorsra érdemes St. Louis Rams együttesét.

A remek adottságokkal, ám igen sérülékeny testtel megáldott McNabb talán a forduló legmeggyőzőbb QB-teljesítményét produkálva 361 yardot passzolt, 33-ból 21 sikeres passza közül pedig három touchdownt ért.

Westbrook futásokból 91 yardot és agy TD-t termelt, de volt egy elkapás utáni touchdownja is.

Ha McNabb („jó szokásával” ellentétben) nem sérül le az idényben, az Eagles akár a Super Bowlért is versenybe szállhat.

Az Eagles kíméletlen volt
Fotó: Reuters
Az Eagles kíméletlen volt


NFL

1. FORDULÓ
Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals 17–10
New England Patriots–Kansas City Chiefs 17–10
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 24–20
Miami Dolphins–New York Jets 14–20
Buffalo Bills–Seattle Seahawks 34–10
Philadelphia Eagles–St. Louis Rams 38–3
Pittsburgh Steelers–Houston Texans 38–17
Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars 17–10
Atlanta Falcons–Detroit Lions 34–21
San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 13–23
Cleveland Browns–Dallas Cowboys 10–28
San Diego Chargers–Carolina Panthers 24–26
Indianapolis Colts–Chicago Bears 13–29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik