A New England Patriots nyerte a gigászok csatáját Indianapolisban

Vágólapra másolva!
2007.11.05. 12:10
A New England nyerte az észak-amerika amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi játéknapjának (és az egész alapszakasznak) rangadóját az Indianapolis ellen. Az utolsó negyedben megfordított mérkőzést követően így a Patriots maradt az egyedüli veretlen csapat a ligában. Adrian Peterson, a Minnesota Vikings running backje NFL-rekordot jelentő 296 futott yarddal segítette csapatát 35-17-es győzelemhez a San Diego Chargers ellen.
Tom Brady (labdával) kulcsfontosságú, 19 yardos futását Dwight Freeney sem tudta megakadályozni
Reuters
Tom Brady (labdával) kulcsfontosságú, 19 yardos futását Dwight Freeney sem tudta megakadályozni
Tom Brady (labdával) kulcsfontosságú, 19 yardos futását Dwight Freeney sem tudta megakadályozni
Reuters
Tom Brady (labdával) kulcsfontosságú, 19 yardos futását Dwight Freeney sem tudta megakadályozni

Mint a Hegylakó című filmben: csak egy maradhat - mármint veretlen csapat a 2007-es szezonban. Ez a mondat tökéletesen megfogalmazta a tojásfoci szerelmeseinek hangulatát az alapszakasz legnagyobb érdeklődéssel várt derbije előtt Amerikában és persze szerte a világban. Végül fordulatokban gazdag mérkőzésen a New England 24-20-ra nyert az Indianapolis otthonában, s ezzel megszerezte kilencedik győzelmét a szezonban.

Az utolsó negyed elején Peyton Manning egyyardos TD-futásával 20-10-re alakította az eredményt, ekkor úgy tűnt a kihívó sikerrel veszi idénybeli legnehezebb akadályát. Tudathasadásos szituáció a címvédőről mint kihívó beszélni, ám a Pats az elmúlt nyolc mérkőzésen bemutatott "űrfocija" mégis Bradyék sikerét vetítette előre.

Szóval! 20-10-es Colts vezetés, kevesebb mint egy negyed van hátra, hazai pálya! A regnáló bajnoknak ennyi bőven elég kell hogy legyen a sikerhez. Az ellenfél azonban a Patriots volt.

Az a Patiots amelyben - az addig önmagához képest gyengén teljesítő - Brady úgy tíz perccel a mérkőzés vége előtt kezdett el játszani. A Pats irányítójának passzából előbb Wes Welker sasszézott be a célterületre, majd Kevin Faulk szerzett egy touchdownt - természetesen Brady átadásából. Máris a Pats vezetett 24-20-ra.

Manningnek volt még egy lehetősége a fordításra, ám a csapat utolsó támadásvezetésénél a nyomás alatt álló QB Roosevelt Colvin kezébe juttatta a labdát. Ekkor minden remény elszállt...

A Patriotsban Brady ismét 3 touchdownt passzolt, 32 átadásából 21 volt sikeres, amelyekből a csapattársak 255 yardot szorgoskodtak össze. Emellett két interception rontotta le mérlegét. Nem mellékesen már a 9. fordulót követően ő a Pats történetének egy idényben legtöbb hatpontos átadást jegyző QB-je 33 TD-passzal.

Az ellenoldalon Manning 225 yardot passzolt (16/27), adott egy TD-passzt és dobott 1 interceptiont.

Nem sokon múlt, hogy nem Joseph Adai lett a meccs hőse. A Colts futójátékosa 112 futott és 114 elkapott yarddal zárta a találkozót, ám ezúttal ez kevés volt a sikerhez.

A Minnesota Vikings-San Diego Chargers találkozón (35-17) két fantasztikus rekord is megdőlt. Antonio Cromartie, a vendégek játékosa egy elhibázott mezőnygólt követően 109 yardot cipelte vissza a labdát, mígnem az ellenfél célterületén touchdownnak örülhetett. (a játéknapig 108 yard volt a rekord)

Adrian Peterson a vikingek futója pedig összesen 296 yardot futott az összecsapáson, amivel megdöntötte Jamal Lewis 2003-ban (még a Baltimore játékosaként) jelenlegi csapata, a Cleveland Browns ellen felállított 295 yardos rekordját.

Persze Lewist se kell félteni! A kiváló running back a Seattle elleni, a hosszabbításban megnyert, találkozón - Peterson "pimaszságát" hallva - négy futott TD-vel vigasztalódott.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

9. FORDULÓ:
Philadelphia Eagles-Dallas Cowboys 17-38
Oakland Raiders-Houston Texans 17-24
Indianapolis Colts-New England Patriots 20-24
Cleveland Browns-Seattle Seahawks 33-30 - hosszabbítás után
Tampa Bay Buccaneers-Arizona Cardinals 17-10
Tennessee Titans-Carolina Panthers 20-7
New York Jets-Washington Redskins 20-23 - h.u.
New Orleans Saints-Jacksonville Jaguars 41-24
Minnesota Vikings-San Diego Chargers 35-17
Kansas City Chiefs-Green Bay Packers 22-33
Detroit Lions-Denver Broncos 44-7
Buffalo Bills-Cincinnati Bengals 33-21
Atlanta Falcons-San Francisco 49ers 20-16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik