Ezúttal nem Peyton Manning, hanem a Colts védelme hozta a győzelmet

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 16:44
Továbbra is veretlen maradt az Indianapolis az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban, miután a hetedik forduló zárómérkőzésén 29-7-re verte a Jacksonville csapatát. A szokásos hétfő esti rangadón (Monday Night Football) a Colts győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A játéknap után a címvédő, valamint a szenzációs formában játszó New England rendelkezik makulátlan mérleggel.
Kelvin Hayden (fehérben) csípi el Quinn Gray passzát a receiver, John Broussar elöl
Reuters
Kelvin Hayden (fehérben) csípi el Quinn Gray passzát a receiver, John Broussar elöl
Kelvin Hayden (fehérben) csípi el Quinn Gray passzát a receiver, John Broussar elöl
Reuters
Kelvin Hayden (fehérben) csípi el Quinn Gray passzát a receiver, John Broussar elöl

Amikor 3 perc 58 másodperc volt hátra, Peyton Manning 35 yardos touchdown-passza a tight end Dallas Clarknak, majd az ezt követő sikeres jutalomrúgás a Colts 29-7-es győzelmét jelentette a Jacksonville otthonában.

A félelmetes támadóalakzattal operáló címvédő majd harminc megszerzett pontja jónak mondható, ám ezúttal a védelem kimagasló teljesítménye szállította a sikert a Coltsnak.

Az oly sokszor az irányítók és szélsőelkapók csillogása következtében háttérbe szoruló védelemből ezúttal Kelvin Hayden teljesítményét érdemes kiemelni. Az indianapolisi cornerback nyolc tackle-t mutatott be a mérkőzésen, ráadásul egy igen fontos pillanatban még interceptiont is fogott.

A Jaguars az előző szezonban meglepte a későbbi bajnokot: köszönhetően 375 futott yardjának hazai pályán 44-17-re páholta el Tony Dungy együttesét. Hétfő este azonban mindössze 226 yardig jutottak a hazaiak - összesen.

Az igazsághoz tartozik, hogy a meccsen David Garrard, a "jaguárok" irányítója bokasérülést szenvedett, így idő előtt el kellett hagynia a pályát. A csere QB, Quinn Gray pedig nem tudott élni a hirtelen jött lehetőséggel: 24 kísérletéből mindössze 9-et tudott célba juttatni, ráadásul dobott 2 interceptiont is.

A másik oldalon Manning (23/37) átlagos (illetve az ő szintjén átlag alatti) teljesítménye is elég volt a sikerhez. A liga legjobban kereső játékosa 259 yardot passzolt, 1 touchdownt dobot, egyszer pedig az ellenfél védőjátékosát találta meg passzával (interception).

A Coltsba sérülése után visszatért Joseph Addai, aki 16 futásából szerzett 85 yardjával valamint 4 elkapását követő további 15 megtett yardjával segítette győzelemhez csapatát. Szintén a maródiak listájáról érkező Marvin Harrison 3 elkapásával és 16 megszerzett yardjával melegített a szezon hátralévő, komolyabb feladataira.

Például a november 4-i New England elleni derbire...

NFL, AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG:

  • ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ:
  • Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts 7-29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik