Vízilabda BL: megvan a Ferencváros második győzelme

Vágólapra másolva!
2021.12.21. 22:00
A Jadran Split elleni hatgólos sikerrel szerezte meg a Ferencváros férfi vízilabda-csapata a második győzelmét a LEN Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásában.
Megérdemelt sikert aratott az FTC – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Szabó Miklós)
Megérdemelt sikert aratott az FTC – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

A naptári év utolsó tétmérkőzését játszotta a Ferencváros kedd este a Komjádi uszodában. A Bajnokok Ligája csoportkörében még veretlen zöld-fehér alakulat fontos három pont megszerzésének céljával ugrott vízbe. Hiába nem talált még legyőzőre, és szerzett bravúrpontokat, a találkozót megelőzően nem állt a nyolcas döntőbe jutást érő első négy hely valamelyikén, hiszen négy döntetlen mellett mindössze egy győzelmet aratott az ősz folyamán. A Jadran Split egy ponttal állt az FTC mögött, és a magyar együttest óvatosságra intő eredményt ért el a hétvégén: 14–11-re legyőzte a nála sokkal esélyesebbnek vélt Jug Dubrovnikot a Horvát Kupa döntőjében.

Varga Zsolt csapata továbbra sincs száz százalékos állapotban. Bár a betegek felgyógyultak, Pohl Zoltán és Német Toni sérülés miatt kihagyni kényszerült az összecsapást.

Már a huszonötödik másodpercben betalált a Fradi: Molnár Erik centerezését pattintotta a kapuba Nemanja Ubovics. Az ezt követő percek hangulatáról a vihar előtti csend juthatott eszünkbe – már nem a parton, hiszen a lelátóról elképesztő támogatást kapott a Ferencváros –, hiszen mindkét csapat játékába csúsztak hibák, azonban az első negyed végére így is háromgólos előnyt építettek ki a hazaiak.

A vihar végül elmaradt. Varga Dénesék nem panaszkodhattak, rájuk fért már egy sima mérkőzés a BL-ben. Az egyre magabiztosabb előny tudatában a fiatalok is több játéklehetőséghez jutottak, így például Gábor Lőrinc és Nyíri Balázs, míg Fekete Gergő, Molnár és Vigvári Vendel már korábban is meghatározó szerepet töltött be.

A térfélcsere előtt kapust cserélt a vendégek mestere, de az első lövést ő sem tudta hárítani, Vigvári annak rendje és módja szerint felavatta, így a második félidő kezdetén már 9–3-at mutatott az eredményjelző.

Nemanja Ubovics leigazolásával kapcsolatban bőséggel akadtak kétkedők, de a szerb center az egész ősz során kiválóan teljesített – nem volt ez másképp kedd este sem. Folyamatosan szállította a fórokat, a 19. minutumban pedig egy egészen káprázatos gólt lőtt: az ellene védekező horvát bekk teljesen lenyomta, közben pedig a hálóőr is kiúszott labdát szerezni, erre Ubovics háttal a kapunak a víz alól juttatta a játékszert ha a hálóba nem is, de a képzeletbeli gólvonalon túlra.

Mindezzel együtt a harmadik negyed nem úgy alakult, mint az első kettő; zárkózott a Jadran. Varga Zsolt egyre elégedetlenebbül járkált a parton, majd egy elpackázott három a kettő elleni támadást követő védekezés után időt is kért. Innentől kezdve helyreállt a világ rendje, a két balkezes, Luca Damonte és Vámos Márton egy-egy bombájával újra hattal vezetett az FTC.

A záró negyedre visszacserélte kezdő kapusát a horvát mester, de már ez sem segített, a Ferencváros ellenállhatatlanul vízilabdázott – és csapatként is jelesre vizsgázott, hiszen nyolc játékosa is gólt szerzett.

A szurkolók és a játékosok együtt ünnepeltek a lefújást követően – volt is miért, hiszen kupagyőztesként és veretlenül zárta az őszt a Fradi, illetve a nyolcas döntőbe jutásra is megvan minden esélyük egy korábban még nem látott erősségű csoportból.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA

A-CSOPORT
FTC-TELEKOM–JADRAN SPLIT (horvát) 14–8
(4–1, 5–2, 4–3, 12)
Komjádi uszoda, 1800 néző. V: Colombo (olasz), Gomez (spanyol).
FTC: VOGEL SOMA – Jansik Sz. 1, Varga Dénes 2, Molnár E., UBOVICS 3, VÁMOS 2, Damonte 1. Csere: MERKULOV 2, Gábor L. 1, Fekete G., VIGVÁRI VENDEL 2, Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
SPLIT: Anic – L. Bukic, MARINIC-KRAGIC 4, Buric, Duzevic 1, SETKA 2, Harkov. Csere: Podrug(kapus), Butic, Pejkovic, Cagalj 1, Delic, Stojanac. Edző: Mile Smodlaka
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 10/2. Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0. Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1. Kipontozódott: Harkov (25. p.), Gábor L. (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Taktikailag nagyon fegyelmezetten játszottuk, az első pillanattól fogva az történt a medencében, amit szerettünk volna. Ki tudtuk venni a játékból az ellenfél egyik legfontosabb játékosát, a balkezes Konsztantyin Harkovot, ami rendkívül fontos volt, mert a Split támadásai így kevésbé voltak kiegyensúlyozottak. A harmadik negyedbeli megtorpanást leszámítva mi ugyanakkor hatékony támadójátékkal rukkoltunk elő.
Mile Smodlaka: – Biztosan a kupadöntő miatti fáradtság miatt kezdtünk ilyen rosszul – nem lett volna szabad ennek megtörténnie, mégis megtörtént. Sérültjeink és betegjeink is voltak, de ez nem lehet magyarázat erre a rettenetes játékra. Nagyon csalódott vagyok, a Ferencváros megérdemelten nyert, ennél sokkal jobban kellett volna játszanunk, hogy bármi esélyünk legyen idegenben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik