Se egri csoda, se győzelem a Crvena zvezda ellen

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 20:11
null
Az Eger kiesett a BL-ből (Fotó: Veres Viktor – archív)
A ZF-Eger nem tudta ledolgozni hétgólos hátrányát a szerb Crvena zvezda ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján: 8–8-as döntetlennel búcsúzott a sorozattól a hazai találkozón.

A ZF-Egernek csodára lett volna szüksége a Crvena zvezda elleni visszavágón, miután az első mérkőzésen 13–6-ra kikapott Belgrádban. Ám a csoda elmaradt.

Már a vezetést is a vendégek szerezték meg a találkozón, és hiába egyenlített Salamon Ferenc, Szava Randjelovics kihasználta a Crvena zvezda emberelőnyét. Gór-Nagy Miklós az első negyed hajrájában azért még betalált, kiegyenlítve az állást (2–2).

A második játékrész nagyon rosszul alakult a hazaiak számára: az egriek három gólt kaptak (kettőt emberhátrányban), és Gerendás György együttese eközben egyszer sem tudott betalálni (2–5).

A harmadik negyed első felében Salamon Ferenc kétszer is betalált, és bár válaszoltak a szerbek, Gór-Nagy is eredményes volt. Az utolsó játékrészre azonban így is kétgólos előnyben készülhettek a vendégek (5–7).

Az utolsó játékrészben küzdött a becsületéért az Eger, Kovács Gábor emberfórban szerzett találatával szépített (7–8), majd Lőrincz Bálint az utolsó pillanatban betalált, így legalább nem vereséggel búcsúzott Gerendás György csapata a BL-től.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

ZF-EGER–CRVENA ZVEZDA (szerb) 8–8
(2–2, 0–3, 3–2, 3–1)
Eger, Bitskey uszoda, 1500 néző. V: Sztavropulosz (görög), Severo (olasz)
EGER: BISZTRITSÁNYI – Kovács Gábor 1, Biros, Bundschuh, SEMAN 1, SALAMON 3, Graham. Cs: Varga II Zs., GÓR-NAGY 2, Mezei, Lőrincz 1, Gerritse, Chilkó. Edző: Gerendás György
ZVEZDA: SEFIK – S. Raszovics 1, PRLAINOVICS 3, Ivosevics 1, D. Pijetlovics, Avramovics 1, VAPENSZKI 1. Cs: Drakszimovics, RADJEN, Sztojcsics, Randjelovics 1, Eskert, V. Raszovics. Edző: Dejan Szavics
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 6/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Randjelovics (28. p.)
Továbbjutott: a Crvena zvezda, 21–14-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Nagyon jó együttessel játszottunk döntetlent, de ne áltassuk magunkat, más motivációja volt neki is nekünk is. A Szolnok elleni meccshez hasonlóan helytállt a csapat. Bár nem jó így kiesni a BL-ből, a belgrádiak elleni páros mérkőzés a hazai playoff szempontjából hasznos volt.
Dejan Szavics: – Jó meccs volt. Biztosan elfáradt mindkét csapat, a sok úszás kivette a játékosok erejét. Tudtuk az első mérkőzés után, hogy eldőlt a továbbjutás, de győzni szerettünk volna Egerben is. A döntetlen miatt azért nem vagyok elkeseredve.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Szintyez Kazany (orosz)–Galatasaray (török) 11–11
Továbbjutott: Galatasaray (20–17)

Szpartak Volgográd (orosz)–Olympiakosz (görög) 13–10
Tj: Volgográd (21–19)

Jug Dubrovnik (horvát)–Schuurman (holland) 17–7
Tj: Dubrovnik (kettős győzelemmel, 36–8)

Digi-Oradea (román, Szabó Botond 1)–Barceloneta (spanyol) 8–12
Tj: Barceloneta (kettős győzelemmel, 27–13)

Marseille (francia)–Vuliagmeni (görög) 13–10
Tj: Vuliagmeni (26–25)

Brescia–Partizan Beograd (szerb) 6–7
Tj: Partizan (kettős győzelemmel, 16–11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik