Férfi vízi BL: a magyarok közül először az OSC száll vízbe

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 11:37
A három érintett magyar együttes közül az OSC mutatkozik be először a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: az új idényre alaposan megerősített gárda Marseille-ben szerepel szeptember végén az első selejtezőkörben.

A kontinentális szövetség, a LEN által megejtett sorsolás értelmében az Orvosegyetem Sport Club – amely a bajnokságban a 11. helyen végzett és a bronzérmes Szeged helyén indul – az A-csoportba került, ahol a házigazda franciák mellett helyet kapott még a szerb Radnicski Kragujevac, az olasz Posillipo, az orosz Volgográd és a grúz Tbiliszi. Az első öt helyezett jut tovább a selejtező második szakaszába, míg az egyetlen kieső a második számú sorozatban, az Eurokupában folytathatja.

A legutóbbi ob I-es szezonban ezüstérmes Szolnok a második szakaszban, a magyar bajnoki címvédő Eger a kiemelt szűk sportági elit tagjaként csak a főtáblán kapcsolódik be a BL-küzdelmekbe.

Az október 17–19-én esedékes második körben négy csoportban zajlanak a meccsek, mindegyikből az első kettő jut a kvalifikáció már egyenes kieséses rendszerű harmadik etapjába. Az oda-vissza vágós szisztéma mérkőzéseinek időpontja október 29. és november 12. A négy párharc nyertese válik főtáblássá, míg a 12 csapatos élmezőnynek a ZF-Eger mellett ugyancsak eleve tagja a legutóbbi Bajnokok Ligája-győztes spanyol CNA Barceloneta, a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau 04, a görög Olympiakosz Pireusz, az olasz Brescia, a szerb Partizan Beograd és a török Galatasaray. A jövő évre átnyúló, két hatos csoportban körmérkőzéses formában folyó főtáblás küzdelmek játéknapjai: november 29., december 17., január 14., január 28., február 11., március 4., március 25., április 4., április 18., május 2.

Az úgynevezett Final Sixnek, vagyis a „tizenkettek” legjobbjait felvonultató hatos döntőnek ezúttal is Barcelona ad majd otthont 2015. május 28. és 30. között.

A BL-selejtező első körének meccseit szeptember 26. és 28. között játsszák.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
1. selejtezőkör (szeptember 26–28.)
A-csoport
(Marseille): Radnicski Kragujevac (szerb), Posillipo Napoli (olasz), A-HÍD-OSC-ÚJBUDA, Szpartak Volgográd (orosz), CN Marseille (francia), Ligamusz Tibiliszi (grúz)
B-csoport (Herceg Novi): Mladost Zagreb (horvát), Waspo Hannover (német), Digi Oradea (román), Montpellier WPC (francia), Szintyez Kazany (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)
2. selejtezőkör (október 17–19.)
3. selejtezőkör (oda-vissza vágós mérkőzések, október 29., november 2.)
A főtábla meglévő csapatai: Brescia (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Galatasaray (török), Jug Dubrovnik (horvát), Olympiakosz Pireusz (görög), Partizan Beograd (szerb), Spandau 04 Berlin (német; Baksa László), ZF-EGER

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik