Férfi vízi BL: a magyar kormány támogatja a budapesti rendezést

Vágólapra másolva!
2020.11.03. 14:50
null
Magyarországon rendezik a vízilabda BL egyik csoportkörét (Fotó: MVLSZ)
A Magyar Vízilabda-szövetség rendezi meg a 2020–2021-es férfi vízilabda Bajnokok Ligája egyik csoportkörét Budapesten, a Duna Arénában. Az MVLSZ az Európai Úszószövetség (LEN) felkérésére rendezi meg Magyarországon a torna egyik csoportkörét, a magyar kormány pedig támogatja azt, és garanciát vállal a sportesemény megrendezésére – írja a waterpolo.hu

Egy kormányhatározat döntött a LEN férfi vízilabda Bajnokok Ligája versenyrendezéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről. Eszerint a magyar kormány támogatja, hogy a Magyar Vízilabda-szövetség a LEN felkérésére megrendezze a sorozat egyik csoportkörét. A kormány garanciát vállal a sportesemény megrendezésére, és ehhez legfeljebb 869.2 millió forintot biztosít – olvasható a waterpolo.hu-n.

„A tornák az aktuális biztonsági előírásoknak megfelelően lesznek megtartva. A mostani tervek szerint a sportolók, a közreműködők a buborékelven keresztül, abszolút elszeparált módon vesznek részt mindegyik versenyen. A létesítmény befogadóképességének harminc százalékát tölthetik meg nézők, természetesen esetükben is a biztonsági előírások szigorú betartása mellett. Tulajdonképpen az egész rendszert úgy kell elképzelni, mint a labdarúgó BL magyarországi mérkőzéseit" – fogalmazott Gáll Péter, a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkára.

Vári Attila elnök hozzátette, a tokiói olimpia miatt mennyire fontos, hogy játékban legyenek a válogatott játékosok és miután a BL-ben az FTC, Szolnok, OSC hármas hozzávetőleg a válogatott keret 70%-át teszi ki, a magyar vízilabda szempontjából is kulcsfontosságú a legrangosabb európai klubtrófea megrendezése. „Köszönjük a magyar kormánynak, hogy ily mértékben is segíti az olimpiai felkészülésünket!”

Jövő héten az OSC Budapesten, a Nyéki-uszodában, míg a Szolnok az olaszországi Siracusában küzd a selejtezőben azért, hogy a főtáblára kerüljön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik