Férfi vízi: Zalánki Gergő élvezi a nyugodt reccói életet

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 08:13
null
Ötödször nyert európai Szuperkupát Zalánki Gergő, a Pro Recco sztárja (Fotó: AFP)
Veretlenül menetel céljai felé az olasz Pro Recco, amely a magyar válogatott balkezes, Zalánki Gergő vezérletével megnyerte az európai Szuperkupát, a jövő héten pedig biztossá tenné csoportelsőségét a Bajnokok Ligájában.

 

Észak-Olaszország rejtett szépsége – írja az útikönyv a Ligur-tenger partján fekvő kisvárosról, Reccóról, amely domboldalba épített színes házai és különleges sajtos focacciája mellett vízilabdacsapatáról ismert. Olimpiai bronzérmes, világbajnok és Európa-bajnok balkezesünk, Zalánki Gergő több mint két éve erősíti a Pro Reccót, amellyel az első két idényében egyaránt megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Vasas legyőzésével pedig pályafutása ötödik európai Szuperkupa-sikerét ünnepelhette.

„Azért tűnhetett úgy, hogy könnyű dolgunk volt, mert sokat készültünk a mérkőzésre, és végig koncentráltunk, nem engedtünk ki – mondta lapunknak Zalánki, aki hat góllal vette ki a részét a 18–10-es győzelemből. – Chiavariban játszottunk, ahol kicsit melegebb a víz az otthoni uszodákhoz képest, de az edzéseken volt lehetőségünk megszokni, míg a Vasason érződött, hogy nehezebben tud alkalmazkodni a körülményekhez. Ha a Komjádiban rendezik a találkozót, talán szorosabb lett volna, mindenesetre örülök, hogy jól játszottunk, nagyon akartuk a trófeát. Az idény eddigi legfontosabb meccse volt a Vasas elleni, a következő lépés, hogy a Jug Dubrovnik legyőzésével ­csoportelsőként jussunk tovább a Bajnokok Ligájában.”

Erre minden esélye megvan a Reccónak, elvégre ebben az idényben még nem talált legyőzőre – a legnehezebb dolga a görög Olympiakosz ellen volt, az elitsorozat B-csoportjának rangadóját 12–11-re nyerték meg az olaszok. Zalánki Gergő szerepköre nem változott, góljai mellett a védekezésből is kiveszi a részét, és továbbra is élvezi a reccói életet, ugyanakkor a válogatott hét eleji összetartására örömmel tért haza.

„Szeretem, hogy nyugodtak a hétköznapok, kisgyerekkel tökéletes hely Recco, de jó volt hazajönni kicsit, és feleleveníteni a közös emlékeket a srácokkal – ecsetelte Zalánki. – Az edzések elsősorban az átmozgatást szolgálták, újdonságot egyelőre nem építettünk be a játékunkba, azokat az elemeket igyekeztünk jobban elsajátítani, amelyeket eddig is gyakoroltunk. Mivel már megvan az olimpiai kvótánk, a győzelmi kényszer helyett jobban koncentrálhatunk a saját játékunkra, a téli időszakban lesz lehetőségünk még inkább összecsiszolódni. Örülök, hogy a fiatalok gyakran készülnek együtt, mert felveszik a tempót, megtanulják a taktikát, így nagyobb a merítési lehetőség.”

A keretedzések után Zalánki visszatért klubjához, amely a Dubrovnik elleni BL-mérkőzés előtt szombat délután a Salernóval találkozik – hét forduló után már csak a Recco hibátlan az olasz bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik