Vizes vb: a férfiválogatott a második, a női az első kalapban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.15. 16:17
A magyar férfi vízilabda-válogatott a második, a női nemzeti együttes pedig az első kalapban szerepel a nyári barcelonai világbajnokság pólótornájának csoportösszetételéről határozó sorsoláson, amelyet jövő hét vasárnap, február 24-én ejtenek meg a katalán nagyvárosban.

A július 22. és augusztus 3. között rendezendő 15. vizes vb szervezőinek pénteki hírlevele szerint a férfiaknál az első kalapba a tavalyi londoni olimpia első négy helyezettje került, vagyis a brit fővárosban ötödikként végző magyar csapat egyet biztosan megkap a Horvátország, Olaszország, Szerbia és Montenegró alkotta kvartett tagjai közül. Ugyanakkor a Benedek Tibor irányította gárda nem kerülhet össze a barcelonai csúcstalálkozó alapszakaszában a szintén a második kalapba tett spanyol, kanadai és német válogatott egyikével sem.

A nőknél a Londonban negyedikként záró magyar válogatott az ötkarikás sorrendnek megfelelően az „első kalaposok" között van, vagyis Katalóniában bizonyosan nem lesz csoporttársa a múlt évi olimpiai érmesek – az Egyesült Államok, Spanyolország és Ausztrália – egyikének sem.

VIZES VB, VÍZILABDA – A KALAPOK ÖSSZETÉTELE:
FÉRFIAK

1. kalap: Horvátország, Olaszország, Szerbia, Montenegró
2. kalap: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Kanada, Németország
3. kalap: Egyesült Államok, Görögország, Románia, Ausztrália
4. kalap: Dél-afrikai Köztársaság, Kína, Kazahsztán, Új-Zéland

NŐK
1. kalap: Egyesült Államok, Spanyolország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
2. kalap: Oroszország, Kína, Kanada, Olaszország
3. kalap: Brazília, Görögország, Hollandia, Új-Zéland
4. kalap: Dél-afrikai Köztársaság, Kazahsztán, Üzbegisztán, Nagy-Britannia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik