A Kemény-csapatnak négyéves átkot kell megtörnie a málagai csatában

Vágólapra másolva!
2008.07.11. 15:01
Ha némi izgalmak árán is, de a magyar férfiválogatott hozta a kötelezőt, s bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe, ahol péntek este a szerb válogatott lesz az ellenfél. A két nagy rivális várhatóan most is nagy csatát vív, amelynek végén eldől, hogy a mieink megtörik-e 2004 óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, avagy a szerbeknek marad meg az esélyük az Európa-bajnoki címük megvédésére.
Szécsi Zoltánra is fontos szerep hárul a szerbek ellen
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Szécsi Zoltánra is fontos szerep hárul a szerbek ellen
Szécsi Zoltánra is fontos szerep hárul a szerbek ellen
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Szécsi Zoltánra is fontos szerep hárul a szerbek ellen

A málagai csata! Talán nem túlzás ezzel a jelzővel illetni a magyar és a szerb válogatott péntek esti elődöntőjét.

Athén, 2004. augusztus 29. Emlékezetes dátum. Azon a napon a már akkor is címvédőként játszó magyar válogatott lehetetlen helyzetből fordította a maga javára a szerbek elleni finálét, s lett Sydney után ismét olimpiai bajnok.

Szép emlék, semmi kétség, különösen annak tudatában, hogy a mieink valóban a legjobb pillanatban győzték le a szerbeket – azóta viszont egyszer sem sikerült.

Athén óta hatszor találkozott egymással a két válogatott – többnyire persze valamely nagy világverseny, például a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság döntőjében –, s mindannyiszor a szerbek nyertek. Ugyan a magyar játékosok gyaníthatóan nem cserélnék el az olimpiai aranyat mondjuk a Világliga-elsőségre, de azért jóból is megárt a sok. Hát még a rosszból...

Nyilvánvaló, hogy mindkét válogatott elsősorban az olimpiára koncentrál, de talán éppen ezért lehet fontos, hogy most ki nyer: lélektanilag előnyt jelenthet, hogy néhány héttel Peking előtt melyikük ítéltetik jobbnak a medencében.

Tekintve, hogy a két fél tökéletesen ismeri egymást, nagy meglepetésre nem készülhetünk.

Azt tudjuk, hogy a szerbeknek és a mieinknek is volt egy-egy kisiklása Málagában: a csoportmeccsek során ők ikszeltek a románokkal, a Kemény-csapat meg kikapott Montenegrótól.

Annyi különbség azért mégiscsak van, hogy a szerb válogatott megnyerte a csoportját, míg Kásás Tamásék a második helyen végezve ráadásmeccsre kényszerültek a németek ellen. Ami még jól is elsülhet, hiszen már a labdarúgó Eb is bizonyította: nem biztos, hogy a többet pihenő gárda mindig frissebb is.

Jó hír csapatunk számára, hogy a németek elleni meccset derékbántalmai miatt kihagyó Benedek Tibor is minden bizonnyal ott lehet péntek este a medencében, hiszen a málagai csatában a rutinos harcosokra is nagy szükség lesz.

Egy dolog világos: olimpiai felkészülés ide vagy oda, ez a mérkőzés egy igazi presztízsharc lesz, amolyan vízi háború.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

A 11. helyért
Görögország-Szlovákia 14-8 (3-3, 2-1, 4-2, 5-2)
TOVÁBBI PROGRAM
7-10. helyért: Oroszország-Macedónia 16:30 ó és Spanyolország-Románia18 ó
Elődöntő: Montenegró-Horvátország 19:30 ó és Szerbia-MAGYARORSZÁG21 ó

JÁTSSZON ÉS NYERJEN JEGYET A JÚLIUSI, MARGITSZIGETI UNICUM-KUPÁRA!

Ismeri a férfi vízilabda-válogatottat? Szeretne jegyet nyerni a júliusi, margitszigeti Unicum-kupára? Fejtse meg kvízünket, a legeredményesebben tippelők között pedig a játék végén kisorsolunk tíz darab két személyre szóló belépőt a nemzetközi tornára. A nyerteseket július 16-án e-mailben értesítjük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik