Az utolsó negyedben hozta 7–7-re a mérkőzést a női válogatott

Vágólapra másolva!
2008.07.07. 17:48
Godova Gábor csapata nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a találkozó első felében, a görögök már három góllal is vezettek, majd lányaink Valkai Ágnes vezetésével szorossá tették az összecsapást, és sikerült döntetlenre módosítani az eredményt. Az elődöntőbe jutásért a holland válogatottal játszhatunk.
Valkai Ágnes remekelt, csapatunk húzóembere volt
Fotó: MTI/EPA
Valkai Ágnes remekelt, csapatunk húzóembere volt
Valkai Ágnes remekelt, csapatunk húzóembere volt
Fotó: MTI/EPA
Valkai Ágnes remekelt, csapatunk húzóembere volt

GODOVA GÁBOR

„Nagyon gyengén kezdtünk, önbizalom nélkül támadtunk, és így hamar háromgólos hátrányba kerültünk. De aztán a védelmünkre alapozva sikerült felállnunk, és kiegyenlítenünk a meccs állását”
A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap megnyerte mérkőzését Franciaország ellen, de Godova Gábor rendkívül elégedetlen volt a lányok teljesítményével, mivel nemzeti csapatunk a győzelem ellenére nagyon sok hibával, és kellő akarat nélkül játszott a franciák ellen.

A görögök ellen a találkozó elején mintha ki sem jött volna a vasárnapi meccs után a medencéből a magyar válogatott, szörnyen kezdődött számunkra a mérkőzés. Görögország már az első percben megszerezte a vezetést Antigoni Rubeszi révén, sőt egy perccel később duplázott az ellenfél.

A tizedik percben már 3–0-ra vezetett a görög válogatott a lélektelenül küszködő magyar csapat ellen. A félidő utolsó pillanataiban Stieber Mercédesz végre megszerezte a Godova-csapat első gólját.

PELLE ANIKÓ

„A magyar és a görög csapat azonos szinten van, és most lehetőségünk volt felmérni Görögország erejét az olimpia előtt. Szerencsére sikerült felállnunk a hátrányból, és kiegyenlíteni.”
Úgy tűnik, a találat meghozta a lányaink kedvét, a harmadik negyedben már kezdte összeszedni magát a csapat. Valkai Ágnes nagyszerű játékkal kezdte a harmadik játékrészt, gyorsan lőtt két gyönyörű gólt. Ez megadta a lendületet nemzeti csapatunknak, és az utolsó negyed előtt már csak egygólos volt a hátrányunk.

A mérkőzés végén Primász Áginak és Stiebernek Mercédesznek köszönhetően sikerült kiegyenlíteni az állást, így a magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a második helyet a málagai torna B-csoportjában. Ezzel a Godova-csapat elkerülte az oroszokat, és a holland válogatottal küzdhet meg az elődöntőbe jutásért.

Egyébként az olasz, a holland és az orosz válogatott is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, melyen eldőlt, hogy mi lesz a B-csoport végeredménye, és további párosítások.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (MÁLAGA)

NŐI TORNA, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Görögország 7–7 (0–2, 1–1, 4–3, 2–1)
Málagá, 100 néző
V: Bender (német), Donato (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Horváth – Pelle 1, Takács, Szremkó, Drávucz, STIEBER 2, VALKAI Á. 2. Cs: Bujka, Kisteleki, Zantleitner, Györe, Primász 2. Szövetségi kapitány: Godova Gábor
GÖRÖGORSZÁG: Csuri – Lioszi, MORAJTIDU 3, KOZOMPOLI 2, Geroljmu, Rubeszi 1, Ojkonomopolu 1. Cs: Joszifidu, Avramidu, Antonaku, Lara. Szövetségi kapitány: Kirjakosz Joszifidisz
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/3
Kipontozódott: Takács (29. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik